Hlavní obsah

Nadal bude po vyřazení fandit na Roland Garros Federerovi

PAŘÍŽ

Španělský tenista Rafael Nadal nedělá ze svého překvapivého vyřazení ve čtvrtém kole Roland Garros velkou vědu. Po nedělní prohře s Robinem Söderlingem, která ho připravila o neporazitelnost na pařížské antuce a možnost získat pátý titul za sebou, se těšil, až si doma zaplave v bazénu a dokonce si už vybral, komu bude ve zbytku turnaje přát titul - Rogeru Federerovi.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Španělský tenista Rafael Nadal na French Open

Článek

"To by bylo skvělé. Útočí tady na titul už tolik let a prohrát třikrát ve finále a jednou v semifinále je velká smůla," citovala Nadala agentura Reuters. "Nikdo si titul z Roland Garros nezaslouží víc než on," dodal. French Open je totiž jediný grandslam, který Federerovi chybí ve sbírce.

Přestože Nadal v neděli přišel na Roland Garros po 31 zápasech o neporazitelnost, nedělal z prohry 2:6, 7:6, 4:6 a 6:7 tragédii. "Momentálně se strašně těším, až si doma zaplavu v bazénu," prohlásil. "Někdy potřebujete prohrát. Porážky vám pomůžou vážit si víc vítězství," dodal. "A vůbec to není tragédie. Zdaleka to není ani nejhorší prohra. Jednou se to stát muselo a i přesto prožívám skvělou sezónu," přidal.

Prohra se Söderlingem Nadalovi také zkazila 23. narozeniny, které rodák z Mallorky oslaví 3. června. "Bohužel, bude to poprvé, co nebudu slavit narozeniny na Roland Garros," prohlásil Nadal.

Reklama