Hlavní obsah

Cirsteaová vyřazením Jankovičové na RG dokázala, že nechodí za školu

PAŘÍŽ

Rumunka Sorana Cirsteaová se snaží skloubit tenis a studium na střední škole. Když není v lavicích, tak hraje turnaj. A aktuálně má díky postupu do čtvrtfinále Roland Garros pro kantory perfektní alibi, že nechodí za školu. "Teď mě mohou vidět v televizi, takže je jasné, že se někde neflákám," řekla tenistka.

Foto: Bogdan Cristel, Reuters

Rumunská tenistka Sorana Cirsteaová

Článek

Devatenáctiletá hráčka v pondělí po téměř tříhodinové bitvě přetlačila i s puchýři na noze bývalou světovou jedničku Jelenu Jankovičovou, když třetí set vyhrála 9:7. Při své šesté účasti na grandslamovém turnaji tak poprvé postoupila do čtvrtfinále.

Rodačka z Bukurešti se snaží studovat klasicky, bez výjimek, "Vždycky jsem chodila do obyčejné školy, normální třídy," řekla 41. hráčka světa, jež doufá, že letos školu dokončí. Maturitu bude skládat těsně před US Open v New Yorku, takže čas na učení mít bude.

Momentálně totiž v Paříži moc nestuduje. "Abych byla upřímná, tak do učebnic nekoukám vůbec. Snažím se jen soustředit na Roland Garros," řekla obdivovatelka Steffi Grafové, kterou v hledišti pozorně sledoval její slavný krajan a někdejší vítěz Paříže Ilie Nastase.

O postup do semifinále se nejmladší z letošních čtvrtfinalistek střetne s turnajovou třicítkou Samanthou Stosurovou.

Reklama