Hlavní obsah

Slovenská tenistka Cibulková bude jedničkou Prague Open

PRAHA

Slovenská tenistka Dominika Cibulková, aktuální semifinalistka French Open, přijede v létě na Štvanici. Na turnaji ECM Prague Open by měla být nejvýše nasazenou hráčkou, což vyplývá z přihlášek do turnaje, který se uskuteční od 13. do 19. července.

Foto: ČTK/AP

Šťastná Dominika Cibulková po postupu do semifinále French Open

Článek

"Moc mě to potěšilo. V době turnaje bude určitě do patnáctky světového žebříčku a startovní pole se mi zdá pěkné také z hlediska české účasti," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda. "Turnaj je dobrý, asi si získal mezi hráčkami dobré jméno," doplnil.

V pavouku se objeví téměř kompletní česká špička. Mezi přihlášenými jsou domácí jednička Iveta Benešová, poprvé od roku 2002 se v metropoli představí také Nicole Vaidišová a dále Petra Kvitová, Lucie Hradecká, Barbora Záhlavová-Strýcová a také Petra Cetkovská.

Divoké karty stejně jako loni dostanou sestry Karolína a Kristýna Plíškovy. "To je dáno smluvně s titulárním sponzorem," řekl Šavrda. Dá se předpokládat, že z kvalifikace se bude snažit o postup do hlavní soutěže rovněž loňská semifinalistka Klára Zakopalová.

Z elitní čtyřicítky světového žebříčku do Prahy míří hned sedm hráček. Vedle Cibulkové (19. WTA) a Benešové (35.) mezi ně patří španěla Carla Suarezová Navarrová (22.), Aljona Bondarenková z Ukrajiny (28.), Rakušanka Sybille Bammerová (29.), německá vycházející hvězda Sabine Lisická (39.) a zkušená Italka Francesca Schiavoneová (40).

Loni pražský turnaj vyhrála Ruska Vera Zvonarevová, která ve finále zdolala současnou světovou devítku Victorii Azarenkovou.

Již dříve pořadatelé oznámili, že před nedělním finále dvouhry se uskuteční exhibice bývalého wimbledonského vítěze Pat Cashe a finalisty Roland Garros Henriho Leconta, které posléze pro čtyřhru doplní tenisový kouzelník Mansúr Bahramí a Bohdan Ulihrach.

Reklama