Hlavní obsah

Berdych a Hájek v Prostějově do čtvrtfinále

Petr MarekPrávo

Dva čeští tenisté Tomáš Berdych a Jan Hájek si ve čtvrtek zahrají čtvrtfinále tenisového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově. Berdych vyřadil svého loňského přemožitele Brazilce Bellucciho 6:4, 2:6, Hájek Španěla Gimena-Travvera 6:3, 6:1.

Článek

Berdych jako turnajová dvojka však musel o postup tvrdě bojovat. Jihoameričana udolal až po více než dvou hodinách. „Začal strašně zostra. Až jsem se divil, jak snadno jsem první set otočil. Nechal jsem ho prostě hrát a on se o to postaral sám.

Pak se však rychle do zápasu vrátil, byl lepší a zaslouženě srovnal na 1:1. Třetí set byl o jednom míčku a ten vyšel mě. Jsem rád, že jsem to zvládl,“ uvedl Berdych, jehož ve čtvrtfinále čeká Slová Kližan, který jako kvalifikant přešel přes Iva Mináře. „Neznám ho. Vím jen, že je to velký talent. Je to ale jedno. Budu hrát svou tradiční hru a uvidím,“ řekl Berdych.

Hájek to měl podstatně jednodušší, když svého soupeře z kurtu vyprovodil snadno. „Věřil jsem si na něj. Měl jsem v hlavě vítězný zápas, který jsem s ním odehrál před třemi lety a tak jsem věděl, jak na něj. Ráno se mi sice z postele stávalo těžce, přece jen toho mám v poslední době hodně za sebou, ale nakonec jsem se připravil dobře a těžil z toho, že je psychicky labilní,“ liboval si Hájek.

Ve čtvrtfinále však podobný zápas čekat nemůže, neboť v něm narazí na někdejší světovou trojku Chorvata Ljubičiče. „Zápas si půjdu užít a zkusím udělat maximum, abych uspěl. Bude to však nesmírně obtížné. Loni jsem s ním vyhrál v Rakousku první set a on mi pak ukázal, jako se to hraje. Nemám ale, co ztratit,“ tvrdil Hájek.

Tenisový challenger mužů UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 500 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Bellucci (Braz.) 6:3, 2:6, 7:5, Hájek (ČR) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 6:1, Kližan (SR) - I. Minář (6-ČR) 6:3, 6:7 (4:7), 7:5, Ljubičič (4-Chorv.) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 7:5, Navarro (8-Šp.) - Granollers (Šp.) 6:2, 4:6, 6:4, Martin (Šp.) - Massu (Chile) 6:3, 6:2, Starace (It.) - Cuevas (Urug.) 3:6, 7:5, 6:2, Darcis (Belg.) - Santos (Šp.) 6:2, 6:4.

Reklama

Související témata: