Hlavní obsah

Berdych i Hájek se v Prostějově probili do semifinále

PROSTĚJOV

Čeští tenisté Tomáš Berdych a Jan Hájek ve čtvrtek postoupili do finále antukového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově. Těžší to měl překvapivě Berdych, který musel o výhru tvrdě bojovat se Slovákem Kližanem. „Je mladý, jde nahoru a tak podle očekávání hrál nesmírně agresivně. Bylo ale znát, že mu chybí zkušenosti. V klíčových chvílích byl zbrklý a to rozhodlo,“ tvrdil Berdych.

Článek

Hájek naopak překvapivě snadno přehrál někdejší světovou trojku Chorvata Ljubičiče. „Až jsem z toho zaskočený. Ne, že by to bylo tak snadné, ale vyvíjelo se to jednoznačně kromě začátku, kdy jsem byl příliš nervózní.  Poté, co jsem v prvním setu ze stavu 1:3 srovnal na 3:3, mi bylo jasné, že když ho udržím na zadní lajně, vyhraji. Potíže mi dělal jen jeho skvělý servis. Je robustnější postavy a tak jsem se snažil co nejvíce ho rozběhat, aby se unavil. Když toho máte dost, i kvalita servisu jde dolů a on nebyl v tomto směru výjimkou,“ tvrdil Hájek.

Oba čeští tenisté se v pátek pokusí „zařídit“, aby diváci v Prostějově viděli ryze české finále. Berdych bude o postup bojovat s Belgičanem Darcisem, Hájek s Italem Staracem. „Je to vynikající hráč, který má dostatek sebevědomí. Udělám ale maximum, abych přes něj přešel. Bylo by krásné domácí turnaj vyhrát. Takových příležitostí v průběhu sezóny moc není,“ prohlásil Berdych. „Staraceho znám dobře. Párkrát už jsem s ním hrál. Má výborný forhend, ale o dost slabší bekhend. Večer na něj zkusím něco vymyslet,“ dodal Hájek.

Challenger UniCredit Czech Open v Prostějově
Čtvrtfinále:
Hájek (ČR) - Ljubičič (4-Chor.) 6:3, 6:3, Berdych (2-ČR) - Kližan (SR) 6:3, 7:6(3), Starace (Ita.) - Martin (Šp.) 6:4, 6:4, Darcis (8-Bel.) - Navarro (Šp.) 6:3, 6:4.

Reklama

Související témata: