Hlavní obsah

Francouzský tenista Gasquet trvá na tom, že nikdy kokain neužil

PAŘÍŽ

Francouzský tenista Richard Gasquet nadále tvrdí, že nikdy nebral kokain, přestože test na tuto drogu byl u něj pozitivní a Mezinárodní tenisová federace (ITF) ho už provizorně suspendovala. Nyní chce dokázat svou nevinu.

Článek

"Já ani nikdo jiný (z tenistů) nebere kokain. Když si mám vzít aspirin, raději desetkrát zavolám doktorovi, abych se ujistil, že můžu," tvrdí dvaadvacetiletý Gasquet. Tomu hrozí dvouletý trest, neboť byl pozitivní i kontrolní B-vzorek z jeho testování na turnaji v Miami.

Mladý Francouz si pamatuje, že byl den před testy v nočním klubu. "Jeden z lidí, kteří tam také byli, tvrdí, že u stolu koloval kokain. A jelikož u mě bylo naměřeno asi desetkrát menší množství, než je jedna dávka, možné je všechno," dodal Gasquet, jenž prý žádnou drogu na večírku nezaznamenal.

Na začátku května se navíc Gasquet sám podrobil testu vlasů, které přítomnost kokainu v těle neodhalily. I v případě dvouletého trestu, který mu v příštích týdnech může od ITF hrozit, nepočítá s koncem kariéry a chtěl by se vrátit.

Reklama

Související témata: