Hlavní obsah

Exhibice Kurnikovové v Prostějově: tenista, politik a Jágr

Dlouhý blonďatý cop se vlnil na jejích zádech a vzduchem létal ze strany na stranu. Ruská tenisová kráska Anna Kurnikovová v bleděmodrém oblečení s bílou čelenkou se v pátek při exhibici na challengeru Czech Open v Prostějově smála, ale také se na sebe malinko zlobila, když zkazila lehce nahraný úder.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Ruská tenistka Anna Kurnikovová při exhibici na turnaji v Prostějově.

Článek

Kurnikovová postupně vystřídala hned tři deblové partnery. Nejdříve se doplňovala s Karlem Nováčkem, pak vedle sebe měla expremiéra Mirka Topolánka a nakonec vytvořila hvězdný pár s hokejistou Jaromírem Jágrem.

Ve dvojici s Nováčkem po půlhodině porazili Petru Píchalovou a Jiřího Nováka 6:3. Hrál se džentlmenský tenis s jemnými finesami, žádné velké rány. "Anna ale hraje pořád dobře, nic se nezměnilo," řekla bývalá hráčka a ředitelka turnaje Píchalová-Langrová.

"Snažím se vždy hrát dobrý tenis i se bavit," řekla před "duelem" Kurnikovová. Svá slova na dvorci naplnila: zatínala pěst, když vyhrála výměnu, křikla si, když se jí něco nepovedlo, ale pak se rozesmála, když naoko tvrdým úderem trefila Nováka do hrudi.

Někdejší pátý hráč světa Novák pobavil plné tribuny úspěšným volejem na způsob fotbalové hlavičky. Při mečbolu se zase snažil Kurnikovovou nechat "usmečovat", ale Ruska úder nad hlavou nezkazila a při šesté nahrávce na smeč zahrála "záludně" vítězný kraťas.

Vedle Kurnikovové si následně na dva "politické" super tie-breaky zahrál Topolánek a bývalý ministr vnitra Ivan Langer se spojil s Nováčkem.

Jágr krásu partnerky komentovat nechtěl

Na závěr Jágr s Kurnikovovou ve dvou tie-breacích porazili Píchalovou s Tomášem Chrenkem, majoritním akcionářem Třineckých železáren. Jágr v bílých šortkách a modrém tričku na dvorci s Ruskou ladil. A ukázal, co se naučil na Roland Garros, třeba dobře mířenou smeč. Když dal eso, prořídlé obecenstvo i Kurnikovová tleskaly.

"Čekal jsem, že mě víc podrží, ale držím to já. Snad se to ve druhém setu změní," vtipkoval Jágr. K větší aktivitě vybídl také publikum. "Pojďte, povzbudíme to, tady už jí nikdy neuvidíme."

Už na golfu Kurnikovová řekla, že si Jágra pamatuje z jeho působení v zámořské NHL. "Byl neuvěřitelný, jedna z legend," uvedla. To Jágr nechtěl komentovat krásu své partnerky. "Jestli se mi Anna líbí? O to přece nejde, jsme tady kvůli tenisu," odpověděl s úsměvem.

Reklama