Hlavní obsah

Federera obtěžoval během finále známý "Jimmy Jump"

Muž zvaný Jimmy Jump v neděli znovu udeřil. Známý "rušič" vrcholných sportovních událostí pronikl na centrální dvorec areálu Rolanda Garrose při nedělním finále a dostal se do fyzického kontaktu s Rogerem Federerem. Toho sice incident ve druhé sadě mírně rozhodil, nicméně i tak švýcarský tenista porazil ve třech setech Robina Söderlinga ze Švédska a zkompletoval svou sbírku grandslamových titulů.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Ochranka pronásleduje muže, který vnikl na kurt během finále French Open mezi Rogerem Federerem a Robinem Söderlingem.

Článek
Fotogalerie

Nečekaná událost se odehrála při Söderlingově podání za stavu 2:1 pro Federera. Přes zábrany vskočil na antukový kurt a přiběhl k druhému hráči světa podivně vystrojený muž - s tričkem s nápisem "Suisse", v tmavých pumpkách a červených podkolenkách s helvétským křížem, ovšem nad hlavou mával vlajkou španělského FC Barcelona.

Než se k němu dostala bezpečnostní služba, pokusil se nasadit Federerovi červenou čapku, a i když ho tenista odstrčil, stačil se ještě prosmýknout mezi pořadateli a přeskočil síť směrem k Söderlingovi. K němu už se nedostal a stadion opouštěl v rukou bodyguardů.

Federer po nečekaném vyrušení prohrál tři míčky za sebou, ovšem postupně získal svou jistotu zpět. "Bylo jasné, že mi nic neudělá, ale tohle je teď normální? Bylo těžké zůstat v takové situaci v klidu, asi jsem si měl vzít po tom gamu dvouminutovou pauzu," řekl po zápase Federer.

Ruší už od roku 2002

Jak se později ukázalo, narušitelem nebyl podle švýcarského listu Blick nikdo jiný než Španěl známý pod přezdívkou Jimmy Jump. Vlastním jménem Jaume Marquet Cot pochází z katalánského města Sabadell a od roku 2002 se zjevuje při sportovních akcích a působí na nich rozruch.

Poprvé si svět tohoto bývalého realitního makléře všiml před sedmi lety, když pronikl na trávník Nou Campu při rozlučkovém utkání dlouholetého fotbalisty Barcelony Abelarda. V roce 2004 přebíhal trať okruhu v Barceloně během zahřívacího kola Velké ceny formule jedna. Tentýž rok se dostal na hřiště Estádia da Luz v Lisabonu v poslední minutě finále mistrovství Evropy mezi Portugalskem a Řeckem. I tehdy byl "vyzbrojen" vlajkou Barcelony, kterou ohrožoval Luíse Figa za to, že zradil přestupem do Realu Madrid.

Svou fotbalovou specializaci potvrdil Jimmy Jump ještě průniky na hřiště při finále Ligy mistrů 2007 mezi AC Milán a Liverpoolem a při rozlučce Mehmeta Scholla v Mnichově, až do dneška naposledy udeřil při semifinále loňského ME mezi Německem a Tureckem. Mezitím si ještě stačil odskočit k ragby a ozvláštnil svou přítomností finále MS 2007 mezi Anglií a Jihoafrickou republikou.

Dnes napsal Jimmy Jump ve svém zvláštním hobby první tenisovou kapitolu.

Reklama