Hlavní obsah

Sampras označil Federera za nejlepšího hráče všech dob

Roger Federer je podle amerického tenisty Peta Samprase největší tenisovou osobností všech dob. Američan tak označil Švýcara po jeho dnešním triumfu na Roland Garros, jímž Federer vyrovnal jeho rekord v počtu 14 grandslamových titulů.

Článek

"Nikdo nikdy nedokázal to, co on za pět let, a pravděpodobně už to nikdy nikdo nedokáže," řekl Sampras v rozhovoru pro agenturu AP. "Mluvilo by se o něm jako o nejlepším hráči bez ohledu na to, jestli by v Paříži vyhrál, nebo ne. Tenhle titul to jen potvrzuje," dodal.

Sampras sledoval část Federerovy finálové výhry nad Švédem Robinem Söderlingem doma v Los Angeles. "Jsem moc rád, že to dokázal. Jestli si to někdo zasloužil, pak to byl Roger," konstatoval Sampras.

Sampras získal svůj čtrnáctý grandslamový titul na US Open, když mu v roce 2002 bylo 31 let. Tenkrát to byl jeho poslední, 52. grandslamový turnaj. Federerovi je 27 let a na stejný počet triumfů na turnajích "velké čtyřky" mu stačilo o 12 turnajů méně.

"Je (Federer) prostě úžasný a je hráčem, který dává sportu kredit a má pozitivní vliv na děti a tenis jako takový," řekl Sampras. "A jsem si jistý, že do své sbírky přidá hodně dalších titulů," dodal.

Federer bude mít šanci získat patnáctý grandslamový titul již za měsíc ve Wimbledonu. "Nechme se překvapit," řekl Sampras.

Reklama