Hlavní obsah

Federer myslí po pařížském triumfu na výhru ve Wimbledonu

PAŘÍŽ

S Pohárem mušketýrů ve své náruči už Roger Federer myslí na další trofej. Švýcarský tenista v pondělí při fotografování u pařížského Vítězného oblouku uvedl, že se chystá útočit na prvenství také ve Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu zahájí za čtrnáct dnů tažení za šestým titulem, o který ho loni ve finále připravil Španěl Rafael Nadal. "Myslím, že jsem se všemi těmi úspěchy favoritem," řekl Federer.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer pózuje s Pohárem mušketýrů pro vítěze Roland Garros

Článek

Doufá, že Nadal stihne vyléčit zraněné koleno a přijede do Londýna. "Přeji mu vše nejlepší. Snad to není tak vážné a doufám, že není pravda, že Wimbledon vynechá," konstatoval Federer.

Při dopoledním setkání s médii se ještě vrátil k vytouženému titulu z French Open, jímž zkompletoval sbírku grandslamových triumfů. Netěší ho prý výhra jako taková, ale způsob, jakým zvítězil. "Nehrál jsem svůj nejlepší tenis, ale hrál jsem, jak bylo potřeba. Byl jsem silný. Byl jsem chytrý a měl jsem bojovného ducha."

V pařížském hotelu údajně oslavoval svůj čtrnáctý grandslamový titul do časných ranních hodin asi se šedesáti lidmi. "Jsem psychicky vysátý a vyčerpaný, ale jsem šťastný a nadšený," uvedl sedmadvacetiletý tenista. Očekává, že příští ročník Roland Garros si víc užije. "Ten tlak už bude pryč," doplnil.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori