Hlavní obsah

Voráčová vyřadila ve Zlíně nasazenou trojku

Hned v první hrací den tenisového turnaje žen Smart Card Open by Monet+ s dotací 50 000 dolarů ve Zlíně se se soutěží rozloučily tři nasazené hráčky. O jedno z překvapení se postarala i česká hráčka Renata Voráčová, která vyřadila turnajovou trojku Lenku Wienerovou ze Slovenska po setech 7:5 a 6:3.

Článek

"Byla jsem více trpělivá než soupeřka a počkala jsem si na vítězný míč. Nejvíce obtížné bylo hrát přesné údery k čáře v silném větru," uvedla po utkání Voráčová, která před třemi týdny se stejnou soupeřkou uhrála na turnaji v Makarské pouze čtyři gamy.

Dnešní zápas Voráčová odehrála se zabandážovaným svalem na pravé noze. "Měla jsem před nedávnem menší kolizi a natáhla si zadní sval. Jela jsem v autě s Klárou Zakopalovou z extraligy a potkala nás menší autonehoda, když nám vběhla do cesty srnka. Při vystupování z auta jsem špatně našlápla. Při hře mě to však nijak nestresuje," dodala Voráčová.

Vypadla také nejvýše nasazená Yvonne Meusburgerová, která prohrála s devatenáctiletou Slovenkou Michaelou Pochabovou 6:2, 2:6 a 1:6. Rakušanka tak zopakovala ve Zlíne svůj loňský výsledek, kdy rovněž jako nejvýše nasazená vypadla už v prvním kole. Třetí z neúspěšných nasazený tenistek byla osmička Vesna Manasijevová z Ruska.

Vyřazena je už další česká tenistka Tereza Hladíková, která proti Chorvatce Petře Martičové uhrála pouze dvě hry v prvním setu.

Tenisový turnaj žen ve Zlíně (dotace 50 000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Voráčová (ČR) - Wienerová (3-SR) 7:5, 6:3, Martičová (Chorv.) - Hladíková (ČR) 6:2, 6:0, Pochabová (SR) - Meusburgerová (1-Rak.) 2:6, 6:2, 6:1, Gerasimuová (Řec.) - Manasijevová (8-Rus.) 7:5, 6:4, Lykinová (Rus.) - De Waelová (Belg.) 6:2, 6:2, Hercogová (Slovin.) - Jevtimovová (Bul.) 6:0, 6:1, Curenková (Ukr.) - Juríková (SR) 6:3, 6:4, Dzehalevičová (Běl.) - Stanciuteová (Lit.) 6:0, 6:2.

Reklama

Související témata: