Hlavní obsah

Německo nedýchalo - bývalý tenista Boris Becker se podruhé oženil

SVATÝ MOŘIC

Pro Německo to byla obrovská událost, takže ani nedýchalo. Bývalý tenista Boris Becker se podruhé oženil. Jednačtyřicetiletý trojnásobný vítěz Wimbledonu si v muzeu malíře Giovanniho Segantiniho ve Svatém Mořici vzal dvaatřicetiletou Lilly Kerssenbergovou. Ještě v pátek večer bude následovat církevní obřad v horské kapli Regina Pacis v nadmořské výšce 2000 metrů nad mořem.

Foto: Arno Balzarini, ČTK/AP

Tenisová legenda Boris Becker s manželkou Sharlely 'Lilly' Kerssenbergovou

Článek

Ona v bílém kalhotovém kostýmu od amerciké módní návrhářky Caroliny Herrera, on v elegantním obleku s úzkým proužkem, tak za vyzvánění zvonů znějících po celém Sv. Mořici přijeli k Segantiniho muzeu.

"Krásné, že neprší," pochvalovala si Beckerova matka Elvira modrou oblohu a dohlížela přitom na své dva vnuky - devítiletého Eliáše a patnáctiletého Noa. Civilní obřad, jehož se zúčastnila jen asi padesátka nejbližších, vysílala v exkluzivním přímém přenosu televizní stanice RTL, které Becker prodal práva.

Byl jsem nervózní, přiznal Becker

Když tenisová legenda řekla devět minut po poledni své ano, ulevil si. "Byl jsem velmi nervózní," přiznal Becker. "Jsem velmi šťastná," svěřovala se jeho novomanželka Lilly, nizozemská modelka, s níž se Becker seznámil na Floridě.

Svatební hostina se odehrála v pětihvězdičkovém hotelu Badrutt´s Palace. Obsahovala čtyři chody, nechyběl ani poschoďový dort, ale bylo ponecháno každému z hostů na vůli a chuti, co si objedná. Všechno bylo laděno do červené a bílé barvy - květiny, balónky, dokonce i hosté byli vyzváni, aby v této kombinaci přišli.

Církevní obřad v horské kapli

Podvečerní církevní obřad je plánován do romantické horské kaple v Regina Pacis v nadmořské výšce dva tisíce metrů. Toho by se měl zúčastnit monacký kníže Albert, fotbalový "císař" Franz Beckenbauer, boxeři Vitalij a Vladimir Kličkovi, televizní moderátor Thomas Gottschalk či modelka Claudia Schifferová a plavkyně  Franciska Almsick.

Becker pro hosty pronajal 180 pokojů a deset apartmánů, takže celá svatba ho přišla na šest miliónů korun.

Pro vítěze šesti grandslamových turnajů Beckera i dvaatřicetiletou Kerssenbergovou je to již druhý sňatek. Se svou první manželkou Barbarou byl Becker ženatý osm let, v roce 2001 se rozvedli. Mají spolu dva syny. Tenista má navíc po románku s modelkou Angelou Ermakovovou dceru.

Reklama