Hlavní obsah

Bývalý vítěz Australian Open Johansson skončil s tenisem

STOCKHOLM

Švédský tenista Thomas Johansson v pátek ohlásil konec aktivní hráčské kariéry. Čtyřiatřicetiletého vítěze Australian Open 2002 k tomuto kroku donutily zdravotní problémy.

Článek

Johansson je dosud posledním Švédem, který dokázal triumfovat na grandslamovém turnaji. V roce 2005 byl navíc v semifinále Wimbledonu a v letech 1998 a 2000 prošel do čtvrtfinále US Open.

Během kariéry získal celkem devět titulů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku byl nejlépe sedmý. Kromě toho získal loni v Pekingu stříbro v olympijském turnaji ve čtyřhře a hrál i v mužstvu, které získalo Davisův pohár.

"Rozhodnutí nazrávalo už delší dobu a nyní podle mne přišel správný okamžik k odchodu," řekl Johansson Švédskému rozhlasu. V minulých letech Švéd prodělal celou řadu zranění, vždy se však alespoň na čas dokázal vrátit.

Nyní mu však kariéru definitivně ukončilo zranění nohy, kvůli němuž musel na operaci. Tělo tak podle Johanssona další tvrdou dřinu potřebnou k tomu, aby se mohl na profesionální kurty vrátit znovu, již nevydrží.

Po ukončení kariéry bude Thomas Johansson pracovat v organizačním výboru tenisového turnaje v Baastadu. S tenisem chce být ve spojení i nadále, nic konkrétnějšího však ještě neví.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články