Hlavní obsah

Na tenisovém turnaji ve Zlíně vypadla poslední nasazená Aniová

Ani jedna nasazená tenistka neprošla do semifinále turnaje Smart Card Open by Monet+ ve Zlíně. V pátečním čtvrtfinále vypadla turnajová dvojka a poslední nasazená hráčka Maret Aniová z Estonska, která podlehla nečekaně Slovence Zuzaně Kučové 6:7 a 4:6. České tenistky se ve Zlíně do čtvrtfinále neprobojovaly.

Článek

Do sobotního semifinále postoupily s Kučovou ještě běloruské tenistky Darja Kustovová a Jekatěrina Dzehalevičová a Slovinka Polona Hercogová. Dzehalevičová měla postup snadný, neboť její soupeřka Chorvatka Petra Martičová kvůli zranění kolena k utkání vůbec nenastoupila.

Kučová ve Zlíně překonala vlastní očekávání. "Vsadila jsem útočný tenis, který jsem měnila zkrácením hry. Soupeřka nedokázala na změnu rytmu reagovat. Vůbec jsem nepředpokládala, že postoupím mezi čtyři nejlepší. Přijela jsem vyhrát alespoň první kolo a svůj plán jsem výrazně překročila," uvedla Slovenka. Aniová vyrazila hned po porážce do Wimbledonu hrát kvalifikaci. "Zlínský turnaj mi nevyšel, hodně jsem chybovala," poznamenala rodačka z Tallinnu, která žije v Itálii.

V semifinále se střetnou Kustovová s Hercogovou a Dzehalevičová s Kučovou.

Tenisový turnaj žen Smart Card Open by Monet+ ve Zlíně (antuka, dotace 50.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Z. Kučová (SR) - Aniová (2-Est.) 7:6 (7:4), 6:4, Hercogová (Slovin.) - Curenková (Ukr.) 3:6, 6:4, 7:5, Kustovová (Běl.) - Pochabová (SR) 6:4, 6:3, Dzehalevičová (Běl.) - Martičová (Chorv.) bez boje.
Semifinálové dvojice:
Kustovová - Hercogová, Z. Kučová - Dzehalevičová.

Reklama

Související témata: