Hlavní obsah

Turnaj ve Zlíně vyhrála Slovinka Hercogová

Slovinka Polona Hercogová vyhrála třetí ročník tenisového turnaje ve Zlíně s dotací 50 000 dolarů. Ve finále Smart Card Open by Monet+ dnes porazila Slovenku Zuzanu Kučovou hladce 6:3, 6:1. Hercogová získala prémii 7390 dolarů a 90 bodů do světového žebříčku WTA.

Článek

Kučová vstoupila do finále hodně nervózně a hned v první hře ztratila vlastní podání. Úvodní hra charakterizovala celý průběh zápasu. Hercogová ovládla hru, v celém utkání pouze jednou ztratila servis a přesnými údery k čáře nedala Kučové šanci na zvrat.

"Čekala jsem od soupeřky větší odpor. Vítězství ve Zlíně znamená zlom v mé kariéře, neboť mě posune do první stovky světového žebříčku," řekla osmnáctiletá Slovinka.

Navzdory finálové porážce byla se svým vystoupením ve Zlíně spokojena i Kučová, neboť jejím prvotním cílem bylo uhrát v turnaji alespoň jedno kolo. Vedle postupu do finále dvouhry navíc vyhrála se svou mladší sestrou Kristinou čtyřhru. "Ve finále jsem už neměla síly. Měla jsem těžké nohy a potrápilo mě i zraněné tříslo. Ale strávila jsem tady týden snů, ještě jsem nikdy nehrála finále padesátisícového turnaje," uvedla Kučová, která v pondělí odlétá na kvalifikaci do Wimbledonu.

Tenisový turnaj žen Smart Card Open by Monet+ ve Zlíně (antuka, dotace 50 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Hercogová (Slovin.) - Z. Kučová (SR) 6:3, 6:1.

Reklama

Související témata: