Hlavní obsah

Štěpánek odletí ve čtvrtek do Londýna hrát Wimbledon

Radek Štěpánek odletí ve čtvrtek do Londýna, kde v pondělí začne grandslamový Wimbledon. Český tenista se stihl dát do pořádku po zranění levého kotníku a měl by od pondělí hrát na trávě v All England Clubu, kde bude obhajovat svoji loňskou účast ve třetím kole. "Radek je o hodně lepší. Trénuje dvakrát denně, a pokud se nic nestane, tak odletí," řekl ČTK Petr Pála, který letos Štěpánkovi pomáhá s tréninkem a jezdí s ním na turnaje.

Článek

Dvaadvacátý hráč světa se zranil před čtrnáct dny na prostějovském challengeru, kde si v prvním kole ošklivě podvrkl kotník. Naštěstí si ale nepoškodil vážně vazy a už minulé pondělí začal s lehkou kondiční přípravou.

"Hraje s tejpem, ale to hraje i normálně. Začínal po půlhodinách, zátěž postupně zvyšuje a teď už si dával i tréninkové sety," řekl Pála o přípravě třicetiletého Štěpánka na pražské Spartě. Tam také český tenista absolvoval poslední zátěžový test, který dopadl dobře.

"Na 90 procent by noha měla vydržet. Je jen na Radkovi, aby to proměnil," uvedl hráčův kondiční trenér Marek Všetíček. Štěpánek trénoval na betonu a zkoušel i sprinty k síti, což bylo podle Všetíčka důležité kritérium a předpoklad pro to, aby mohl ve Wimbledonu hrát.

Reklama