Hlavní obsah

Murray bude ve Wimbledonu hrát v oblečení po vzoru Perryho

LONDÝN

Pokud tenista Andy Murray letos vyhraje jako první Brit po 73 letech Wimbledon, pak to dokáže ve stylovém oblečení. Třetí hráč světa totiž bude v All England Clubu nastupovat v retro dresu Freda Perryho, posledního domácího vítěze z roku 1936.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Andy Murray představuje svoje oblečení pro Wimbledon

Článek

Murray představil nové oblečení po svém triumfu na trávě v Queens Clubu, po němž Británie doufá, že dokáže zvítězit i ve Wimbledonu. Ten začne v pondělí 22. června. "Jsem pyšný, že budu mít na sobě oblečení inspirované jedním z mých sportovních hrdinů. A doufám, že jednou půjdu ve stopách Freda Perryho a zopakuji jeho úspěch."

Andy Murray a jeho bratr Jamie, bývalý vítěz smíšené čtyřhry ve Wimbledonu, budou exkluzivně oblékat tričko, šortky, které budou kratší, než bývá nyní obvyklé, ponožky, vestu a tašku s Perryho znakem, kterým je vavřínový věnec, jenž doplní iniciály Murrayových.

Údajně si ale Perry kdysi přál, aby logem na jeho oblečení byla dýmka, protože býval vášnivým kuřákem. "Nenapadlo ho, že by jeho oblečení taky mohla nosit děvčata," dodal manažer výrobce Tibby Wegner.

Reklama