Hlavní obsah

Borg letos favorizuje Federera na titul ve Wimbledonu

Loni legendární Björn Borg řekl, že Roger Federer Wimbledon nevyhraje, a měl pravdu. Před letošním ročníkem Švéd tvrdí, že se Švýcar na trávě v All England Clubu vrátí na trůn.

Článek

"Všichni víme, jak Roger hraje na trávě, jak neuvěřitelný tenis na tomto povrchu předvádí. Myslím, že jeho největším soupeřem letos bude Andy Murray, a pokud bych měl volit dva favority turnaje, pak bych ukázal na Federera a Murrayho," řekl Borg v dějišti turnaje.

Borg, který stejně jako Federer vyhrál Wimbledon pětkrát po sobě, uvedl, že Federerovi před cestou do Londýna pomohl triumf na French Open. "Titul z Paříže strašně moc chtěl, takže teď přijede do Wimbledonu uvolněný a bude se cítit sebevědomý," mínil Borg.

Federer výhrou na Roland Garros zkompletoval sbírku grandslamových titulů a i pro Borga je tak nejlepším hráčem, který se kdy pohyboval po tenisových kurtech. "Je pokaždé nádhera ho sledovat při hře a vidět ho vítězit. A ještě v budoucnu uvidíme hodně Federerových úspěchů a grandslamových výher," uvedl Borg.

S názorem, že je Federer nejlepším hráčem historie, souhlasí i česká rodačka Martina Navrátilová. "Jde o kombinaci grandslamových výher, počtu titulů vůbec a toho, kolik let vedl žebříček," řekla devítinásobná vítězka wimbledonské dvouhry. "Jeho práce těla je fenomenální a po výhře na French Open si myslím, že už by mohl jenom odpočívat a zbytek života jen usrkávat drinky," doplnila.

Reklama