Hlavní obsah

Navrátilová vyzývá k trestání hlasitých projevů tenistek

Bývalá tenistka Martina Navrátilová zkouší bojovat proti hekání či vřeštění současných tenistek při úderech na dvorci. Devítinásobná vítězka Wimbledonu to považuje za určitý druh nefér stylu boje a nabádá "slabé" rozhodčí před turnajem na trávě v All England Clubu, aby byli na hráčky přísnější.

Foto: PRÁVO/Milan Malíček

Martina Navrátilová

Článek

"Mělo by se to (vřeštění) kontrolovat," citoval bývalou světovou jedničku a českou rodačku britský deník The Independent.

Naposledy se zvedla vlna kritiky na hlasité hekání hráček při nedávném French Open. Tam na sebe v tomto směru upoutala především mladá Portugalka Michelle de Britová, která byla hlasitá jako kdysi Monika Selešová, a na vřískot šestnáctileté soupeřky si stěžovala Francouzka Aravane Rezaiová. Rozhodčí ale nic neudělal.

"Problém není v hlasitosti, ale v tom, zda to vadí soupeřce. A odpověď je ano, vadí. Něco se s tím musí udělat," řekla Navrátilová. "Neměla by si stěžovat soupeřka, to je věc sudích. Rozhodčí jsou ale slabí. Měli by si vynutit dodržování pravidel," podotkla.

Podle Navrátilové by mělo od rozhodčích přijít varování a při dalším provinění trestný fiftýn. "Tím se to (vřeštění) zastaví," dodala tenisová legenda.

Reklama