Hlavní obsah

Zakopalová postoupila z kvalifikace do Wimbledonu

LONDÝN

Jen Klára Zakopalová postoupila z českých tenistů z kvalifikace do hlavní soutěže Wimbledonu, který začne v pondělí. O šanci na postup do slavného turnaje na trávě ve čtvrtek bojovala i Zuzana Ondrášková, ale rozhodující zápas prohrála.

Článek

Momentálně 123. hráčka světa Zakopalová o své šesté účasti ve Wimbledonu rozhodla výhrou ve 3. kole nad Mervanou Jugičovou-Salkičovou ze Srbska hladce 6:2 a 6:1. "Očekávala jsem velice těžký zápas, ale hrála jsem od začátku hodně dobře," uvedla pražská rodačka pro oficiální web wimbledonského turnaje po úspěšném vystoupení na travnatých dvorcích v Roehamptonu, kde se kvalifikace tradičně hraje.

Mladá srbská tenistka byla z výkonu české hráčky "nešťastná". "To si dělá legraci! Kdyby dnes hrála bingo, tak vyhraje milion, jaké má štěstí," volala údajně Jugičová-Salkičová po jednom z vítězných míčů Zakopalové. Pravdou je, že při mečbolu dala česká hráčka "prasátko".

Zakopalová při pěti předešlých startech ve Wimbledonu postoupila do druhého kola jen v roce 2004. Tehdy vyřadila Srbku Jelenu Jankovičovou. Nyní čeká na páteční los. "Ráda ve Wimbledonu hraji, ale v hlavní soutěži je hodně dobrých hráček, tak uvidíme," řekla sedmadvacetiletá Zakopalová.

Do wimbledonské kvalifikace nastoupilo celkem deset českých zástupců, šest žen a čtyři muži.

Kvalifikace Wimbledonu:
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Zakopalová (14-ČR) - Jugičová-Salkičová (Srb.) 6:2, 6:1, Briantiová (9-It.) - Ondrášková (ČR) 6:4, 6:4.

Reklama