Hlavní obsah

Nadal prohrál exhibici s Hewittem, o Wimbledonu rozhodne v pátek

LONDÝN

První tenista světového žebříčku Rafael Nadal se rozhodne v pátek, jestli bude obhajovat titul ve Wimbledonu. Třiadvacetiletý Španěl, kterého stále trápí zraněná kolena, to uvedl poté, co ve čtvrtek na trávě v anglickém Hurlinghamu prohrál exhibiční duel s Australanem Lleytonem Hewittem.

Foto: Toby Melville, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Nadal s bývalou světovou jedničkou prohrál za hodinu a dvacet minut 4:6 a 3:6 a zraněná kolena ho viditelně omezovala. "Rafa má potíže ohýbat kolena a zdá se, že léčba prostě nezabírá," uvedl podle agentury Reuters tenistův strýc a trenér Toni Nadal.

V pátek Nadala v Hurlinghamu čeká zápas se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a po něm se podle Toniho Nadala světová jednička rozhodne, zda bude startovat ve Wimbledonu.

Rodák z Mallorky absolvoval první zápas po senzačním vyřazení ve 4. kole Roland Garros. V něm překvapivě nestačil na Švéda Robina Söderlinga a na pařížské antuce prohrál poprvé v kariéře. Úřadující šampion z All England Clubu se pak kvůli zraněným kolenům odhlásil z tradiční wimbledonské generálky v Queen's Clubu.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová