Hlavní obsah

Radwaňská titul v Eastbourne neobhájí, Ljubičič se zranil

EASTBOURNE

Polská tenistka Agnieszka Radwaňská neobhájí loňské vítězství na travnatém turnaji v Eastbourne. Osmou nasazenou hráčku soutěže s dotací 600 000 dolarů ve čtvrtek vyřadila ve čtvrtfinále Francouzka Virginie Razzanová. V pátek se utká s krajankou Marion Bartoliovou.

Článek

"Bylo to vyrovnané a těsné. Vyhrála jsem, protože jsem byla agresivnější a víc si věřila," uvedla Razzanová po výhře 7:6 a 7:5. V předchozím kole vyřadila pětadvacátá hráčka světa turnajovou jedničku Jelenu Dementěvovou z Ruska.

V ženské dvouhře zůstala z nasazených hráček už jen šestka Caroline Wozniacká z Dánska, kterou čeká Kanaďanka Aleksandra Wozniaková, jež vyřídila Rusku Věru Duševinovou 6:1 a 6:0.

Smolně dopadl čtvrtfinálový zápas pro Chorvata Ivana Ljubičiče. První set s Francouzem Fabricem Santorem vyhrál 6:3, ale ve druhé sadě za nepříznivého stavu 2:4 si poranil nohu, když při jedné výměně skončil v síti. Z kurtu zamířil na vyšetření do nemocnice, po němž se rozhodne, zda bude schopen hrát ve Wimbledonu.

Obhájce Ferrera vyřadil kamarád

Loňský vítěz turnaje v Hertogenboschi David Ferrer překvapivě vypadl ve čtvrtfinále po španělském souboji s Ivanem Navarrem. Třetí nasazený tenista podlehl 81. hráči světa 4:6 a 2:4.

"Je to kamarád, ale mám z toho vítězství radost. Je to báječný pocit," radoval se Navarro, jenž dosud nevyhrál na okruhu ATP jediný turnaj. O postup do finále bude hrát s domácím Raemonem Sluiterem. Ve druhém semifinále se střetnou dva němečtí tenisté, kvalifikant Benjamin Becker vyzve turnajovou čtyřku Rainera Schüttlera.

V ženské části generálky před Wimbledonem potvrzuje roli favoritky světová jednička Ruska Dinara Safinová, která ve třech setech zdolala Slovenku Danielu Hantuchovou. V semifinálovém utkání se pokusí oplatit porážku z loňského finále Tamarine Tanasugarnové z Thajska.

EASTBOURNE:
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dancevic (Kan.) - Mayer (Arg.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:5, Tursunov (2-Rus.) - Istomin (Uzb.) 7:6 (8:6), 6:4, Santoro (4-Fr.) - Ljubičič (Chorv.) 3:6, 4:2 skreč, Garcia-Lopez (8-Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 6:4, 3:6, 6:3.
Semifinálové dvojice: Dancevic - Santoro, Tursunov - Garcia-Lopez.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (6-Dán.) - Makarovová (Rus.) 6:3, 6:2, Razzanová (Fr.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 7:6 (7:5), 7:5, Bartoliová (Fr.) - Medinaová (Šp.) 6:1, 6:4, Wozniaková (Kan.) - Duševinová (Rus.) 6:1, 6:0.
Semifinálové dvojice: Razzanová - Bartoliová, Wozniacká - Wozniaková.
HERTOGENBOSCH
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Navarro (Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 6:4, 6:2, Schüttler (4-Něm.) - Chardy (Fr.) 7:6 (9:7), 3:6, 7:6 (12:10), Sluiter (Niz.) - Sela (Izr.) 4:6, 6:4, 6:4.
Semifinálové dvojice: Becker (Něm.) - Schüttler, Navarro (Šp.) - Sluiter.
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Hantuchová (SR) 1:6, 6:4, 6:3, Tanasugarnová (Thaj.) - Pennettaová (3-It.) 2:6, 6:3, 6:3.
Semifinálové dvojice: Safinová - Tanasugarnová, Wickmayerová (Belg.) - Schiavoneová (It.).

Reklama