Hlavní obsah

Tenisové krásky ve Wimbledonu. Která vyhraje?

Veronika FeltováSport.cz

Nejkrásnější sportovkyně? Tenistky! Ve Wimbledonu budou mít diváci zase na co koukat... Šarapovová, Ivanovičová, Cibulková, Vaidišová, Kirilenková atd. Která z těchto dívek dojde nejdál a bude se nakonec radovat z vítězství? Sport.cz pro vás vybral deset tenistek, které jsou podle světových médií nejkrásnější. Které dáte hlas vy?

Foto: čtk

Maria Šarapovová

Článek
Fotogalerie

Maria Šarapovová

Jednou z nejobdivovanějších tenistek je určitě Maria Šarapovová. Bývala světová jednička se na tenisové kurty vrátila teprve nedávno. Devět měsíců se musela obejít bez tenisu kvůli zranění ramene. A tak došlo i k pádu ve světovém žebříčku. V tuto chvíli je na šedesátém místě. Dvaadvacetiletá Maria se nyní pomalu vrací do formy, na nedávném French Open prošla až do čtvrftinále.

Na kontě má už tři grandslamové tituly - v roce 2004 vyhrála Wimbledon, v roce 2006 US Open a 2008 Australian Open. Sto osmdesát osm centimetrů vysoká blondýna válcuje své soupeřky nejen hrou ale také svým hlasitým projevem, a tak si vysloužila přezdívku Sibiřská siréna. Ruská kráska se také několikrát představila na módní přehlídce i v reklamě. Kromě toho má ráda jazz, tanec a knihy o Sherlocku Holmesovi. Od roku 2007 je vyslankyní dobré vůle UNICEF.

Ana Ivanovičová

Jednadvacetiletá Srbka je další hráčkou, která se po zranění v letošní sezóně zatím hledá. Bývalá světová jednička je nyní v žebříčku na dvanáctém místě a jejím dosavadním největším úspěchem je vítězství na French Open 2008.

V roce 1999 vinou náletů NATO na Jugoslávii musela tehdy jedenáctiletá Ana trénovat v opuštěném bazénu, protože neměla jiné vhodné místo na přípravu. Srbská kráska si sem tam vyzkouší i roli modelky. Ve volném čase luští sudoku, kouká na thrillery nebo se věnuje studiu. V září 2007 začala studovat finančnictví na soukromé univerzitě.

Maria Kirilenková

Rodačka z Moskvy vyhrála zatím pět turnajových titulů.  Na grandslamových turnajích se prozatím dostala nejdále na loňském Australian Open, kde došla až do čtvrtého kola. Ve světovém žebříčku jí v současnosti patří 59. příčka. Dvaadvacetiletá hráčka se odreagovává sledováním filmů a čtením knih, mezi její nejoblíbenější patří Tři mušketýři. Dále má ráda fotbal, vážnou hudbu a rybaření. Mezi tenisty obdivuje Rogera Federera a Jennifer Capriatiovou.

Nicole Vaidišová

Mezi nejhezčí tenistky patří také česká kráska Nicole Vaidišová. Dvacetiletá hráčka prošla na Wimbledonu dvakrát do čtvrtfinále (2007 a 2008) a na svůj úspěch by ráda navázala i letos. Avšak již delší dobu se jí příliš nedaří. Bývala sedmá hráčka světa na své první letošní vítězství zatím marně čeká. Obnovila spolupráci s nevlastním otcem Alešem Kodatem a doufá, že se již brzy posune z 67. místa směrem vzhůru.

Rodačka z německého Norimberku vyhrála ve své kariéře zatím šest turnajů. První turnajový titul získala v srpnu 2004 ve Vancouveru, který byl teprve jejím třetím turnajem WTA. Ve věku 15 let, 3 měsíců a 23 dnů se tak stala šestou nejmladší vítězkou turnaje WTA. Sto osmdesát tři centimetrů vysoká Nicole je velkou fanynkou hokejového klubu Tampa Bay Lightning, kromě tenisu má ráda hudbu a četbu, zejména kriminální thrillery.

Dominika Cibulková

Velký vzestup v letošním roce zažívá slovenská kráska. Dvacetiletá Cibulková zazářila na nedávném French Open, kde v semifinále nestačila na světovou jedničku Dinaru Safinovou. V lednu rodačka z Piešťan vybojovala spolu s Hrbatým titul v Hopmanově poháru. A i když ve své dosavadní kariéře zatím nevyhrála žádný turnaj na okruhu WTA, v současnosti je třináctou hráčkou světa. Sto šedesát jedna centimetrů vysoká Cibulková miluje bryndzové halušky, lyžování a ráda lenoší. Jejím tenisovým vzorem je Belgičanka Kim Clijstersová.

Daniela Hantuchová

Dvakrát byla v minulosti vyhlášena nejkrásnější tenistkou mezi profesionálkami. Šestadvacetiletá Slovenka vyhrála zatím tři turnaje ve dvouhře a osm ve čtyřhře. Jejím dosavadním největším úspěchem byla účast v semifinále Australian Open v roce 2008. V lednu 2003 byla pátou hráčkou světa, nyní je na 32. příčce. Rodačka z Popradu mluví anglicky, německy, španělsky. Ráda vaří, plave a bruslí. Jejím nejoblíbenějším nápojem je horká čokoláda. Občas se věnuje modelingu.

Jelena Dementěvová

Sedmadvacetiletá tenistka ve své dosavadní kariéře vyhrála třináct titulů WTA, avšak na vítězství grandslamu zatím čeká, dvakrát byla ve finále (v roce 2004 na French Open a US Open). S tenisem začala čtvrtá hráčka světa v sedmi letech a její předností je prý houževnatost a disciplinovanost. Na prvním mezinárodním tenisovém turnaji se objevila už ve třinácti letech. Olympijská vítězka z Pekingu 2008 miluje zvířata a kaktusy. Některé dokonce vozí s sebou na turnaje

Serena Williamsová

Nejúspěšnější hráčkou z našeho výčtu je sedmadvacetiletá Serena Williamsová. S tenisem začala pohledná Američanka v pěti letech a už desetkrát se radovala z vítězství grandslamového turnaje. Čtyřikrát vyhrála Australian Open, třikrát US Open, dvakrát Wimbledon a jednou French Open. Se svou starší sestrou Venus dvakrát vyhrála olympijské hry ve čtyřhře. Serena Williamsová je známá také tím, že ráda nosí výstřihy a průhledné šaty, aby se pochlubila svými vnadami. Druhá hráčka světa kromě filmů sleduje v televizi také fotbal. I ona se věnuje charitativní činnosti.

Jelena Jankovičová

Největší fintilka mezi tenistkami začala s tenisem v devíti letech. Na svém kontě má 24letá Srbka deset turnajových titulů, grandslam zatím ještě nevyhrála. V srpnu 2008 se stala světovou jedničkou, nyní je v žebříčku šestá. Mezi Jeleniny koníčky patří basketbal a plavání. Má ráda červenou barvu a miluje filmy s Leonardem DiCapriem a Robertem de Nirem. V Bělehradě studuje soukromou vysokou školu.

Anne Keothavongová

V současnosti nejlepší britská tenistka, ve světovém žebříčku je na jednapadesátém místě. Doposud nevyhrála žádný turnaj, jejím nejlepším výsledkem na grandslamu bylo třetí kolo na US Open v loňském roce. Pětadvacetiletá Keothavongová se věnuje také karate a kickboxu. Mezi její koníčky patří nakupování, cestování a poslech hudby.

Reklama

Související témata: