Hlavní obsah

Cetkovská si chce po prohře ve Wimbledonu odpočinout od tenisu

LONDÝN

Česká tenistka Petra Cetkovská si chce po dnešní prohře v prvním kole dvouhry ve Wimbledonu na chvíli odpočinout od tenisu. Řekla to po zápase, v němž jasně podlehla jednatřicáté nasazené Rusce Anastasii Pavljučenkovové po setech 2:6 a 2:6. "Potřebuji chvíli dělat něco jiného a začít si zase věřit," uvedla Cetkovská.

Článek

Na utkání ze své strany nic pozitivního nenašla. "Servis mě nepodržel, ale největší problém je v tom, že právě na tom nejsem zrovna nejlíp," řekla rodačka z Prostějova, která žije v Paříži. "V tenisovém životě to je klasicky nahoru dolů. Já jsem teď asi nejníže, jak to může být. Na kurtě to tak také vypadá - nevěřím si, nedám míče, když je to potřeba," prohlásila.

Na soupeřce ocenila servis a tvrdé údery. "Ale nebylo to nehratelné," řekla hráčka, která vypadla v prvním kole i na Roland Garros v Paříži. "Tam jsem ale hrála lépe, i když jsem měla horší rozlosování," vrátila se k pařížské prohře se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Před Wimbledonem Cetkovská vypadla ve druhém kole v Birminghamu a v prvním kole v nizozemském Hertogenboschi a na žebříčku se ocitla na 153. místě. "To mě trochu trefilo," připustila při zmínce o svém postavení na žebříčku bývalá hráčka první padesátky (49. v červnu 2008).

Z Londýna Cetkovská odjede ještě v pondělí domů do Paříže a chce si od tenisu na chvíli odpočinout. "Teď si dám od tenisu oddych a začnu trochu trénovat ve čtvrtek. Pojedu se podívat do Versailles, potřebuju dělat něco jiného než tenis," líčila své plány česká tenistka.

Pak se opět vydá na turnaje. "Potřebuju vyhrát pár zápasů," zdůraznila. "Jedna prohra se dá snadno překonat. Horší je série, kdy se nedaří. Člověk se snaží, ještě si přidá na tréninku a ono to nejde," dodala.

A že byla první vyřazenou letošního Wimbledonu? "Aspoň nějakej rekord," povzdechla si s úsměvem.

Reklama

Související témata: