Hlavní obsah

Šafářová byla z vyřazení zklamaná, do hry prý dala všechno

LONDÝN

Pro českou tenistku Lucii Šafářovou bylo dnešní vyřazení v prvním kole Wimbledonu obrovským zklamáním. Přesto se domnívá, že dala do hry všechno a zápas s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou mohl skončit opačným výsledkem.

Článek

"Bylo to těžký. Překvapilo mě, že hrála opravdu dobře," řekla dvaadvacetiletá tenistka po zápase, který prohrála ve třech setech. "Utekl mi začátek prvního setu, v klíčové chvíli mi dala prase, celé se to smolně otočilo. Ve třetím setu jsem nedala několikrát první servis a zápas se začal zase otáčet," uvedla.

Myslela si, že soupeřka udělá víc chyb. "Musím říci, že na její servis se toho nedalo moc hrát," uvedla česká tenistka, která Grothovou z turnajů dobře zná a sehrála s ní řadu vyrovnaných zápasů. Ve Wimbledonu spolu měly i společně trénovat, ale když je los svedl dohromady, trénink zrušily.

"Je to samozřejmě obrovské zklamání," připustila Šafářová. "Ale dala jsem do toho všechno. Byly to dva brejky ve třech setech, stejně tak to mohlo být na moji stranu. V tom je tenis krutej."

Když Šafářová měla šanci na brejk, Grothová vždy zahrála eso. "I z druhého servisu. Říkala jsem si, že nechala nervy doma," pousmála se. "U ní záleží na tom, jak jí to tam bude padat. Buď to tam trefí, nebo je z toho třeba dvoumetrový aut," řekla Šafářová. "Dnes jsem se nedostala k tlaku a na trávě, když se člověk brání, se toho moc vymyslet nedá."

Česká tenistka připustila, že neměla ideální přípravu, protože za poslední měsíc nejprve kvůli podvrtnutému kotníku a potom kvůli chřipce skoro dva týdny netrénovala. "Hrála jsem po delší přestávce a bylo nepříjemné, že jsem si nemohla zahrát na trávě žádný zápas," dodala. "Ale snažila jsem se s tím poprat. Nemyslím si, že bych dneska hrála nějak špatně."

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori