Hlavní obsah

Tenista Berdych bude hrát v úterý s Bogdanovicem na novém dvorci

LONDÝN

Sedm tenistů se pokusí druhý den na grandslamovém Wimbledonu vylepšit českou bilanci prvního kola. Na londýnské trávě nastoupí v úterý na zcela novém kurtu číslo dvě v All England Clubu k druhému utkání dvacátý nasazený Tomáš Berdych proti domácímu Alexi Bogdanovicovi.

Článek

Radek Štěpánek, jenž vyléčil podvrknutý kotník, bude hrát třetí zápas na "čtyřce" s kolumbijským tenistou Alejandrem Fallou. Hned po nich se na tomtéž dvorci objeví zatím největší české překvapení letošní sezony Lucie Hradecká a Srbka Ana Ivanovičová.

Loňská čtvrtfinalistka Nicole Vaidišová nastoupí na kurt číslo 11 k duelu s Rossanou de Los Riosovou. Znovu po měsíci a půl bude hrát Petra Kvitová a na "patnáctce" se pokusí porazit Rusku Marii Kirilenkovou. První v programu je i česká ženská jednička Iveta Benešová, tu na "čtrnáctce" čeká Britka Katie O'Brienová. Zápas úvodního kola má před sebou také Barbora Záhlavová-Strýcová.

Úterní program:
Centrkurt (začátek ve 14:00): V. Williamsová (3-USA) - Vögeleová (Švýc.), Chardy (Fr.) - Roddick (6-USA), Murray (3-Brit.) - Kendrick (USA).
Kurt č. 1 (14:00): Del Potro (5-Arg.) - Clement (Fr.), Safinová (1-Rus.) - Dominguezová (Šp.), Ferrero (Šp.) - Južnyj (Rus.).
Kurt č. 2 (13:00): Wozniacká (9-Dán.) - Dateová Krummová (Jap.), Bogdanovic (Brit.) - Berdych (20-ČR), Reynolds (USA) - Simon (8-Fr.), Morigamiová (Jap.) - Kuzněcovová (5-Rus.).
Kurt č. 4, třetí zápas: Štěpánek (23-ČR) - Falla (Kol.), Hradecká (ČR) - Ivanovičová (13-Srb.),
Kurt č. 11, druhý zápas: Vaidišová (ČR) - De Los Riosová (Par.),
Kurt č. 14, první zápas: O'Brienová (Brit.) - Benešová (ČR),
Kurt č. 15, první zápas: Kvitová (ČR) - Kirilenková (Rus.),
Kurt č. 17: Makarovová (Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR).

Reklama