Hlavní obsah

Petra Kvitová po zranění nečekala ve Wimbledonu zázraky

LONDÝN

Česká tenistka Petra Kvitová vypadla hned v prvním kole Wimbledonu, ale jak v úterý sama řekla, po pětitýdenním výpadku zaviněném zraněním nečekala zázraky. S dvouhrou na londýnské trávě se rozloučila po porážce od Rusky Marie Kirilenkové dvakrát 4:6.

Článek

"Šla jsem do toho s tím, že uvidím, jak to půjde. Ale to neznamená, že jsem to přijela jen odehrát," řekla devatenáctiletá hráčka po zápase, v němž podle svých slov nestačila fyzicky. Kvůli zraněnému kotníku nehrála pět týdnů, ale před Wimbledonem týden trénovala.

"Kotník mě bolel ke konci zápasu, ale to nebyl hlavní důvod prohry," uvedla Kvitová. "Bylo to hlavně tím, že jsem po nějaké době přestala moct. Začalo mě bolet celé tělo. Ztratila jsem fyzičku a to se podepsalo na servisu. Bylo to všechno dohromady."

Kotník stále ještě bolí

I přes tréninkové manko před zápasem věřila v úspěch. "Kirilenková ani nehraje moc dobře, takže se to určitě dalo. Bohužel jsem to nezvládla," prohlásila Kvitová, která kvůli kotníku ani nehrála na Roland Garros. "Teď jsem trénovala jen týden a hrála hodinu denně. To se podepsalo na mých dvojchybách. Neměla jsem naservírováno," dodala jednašedesátá hráčka světa. Kirilenková je o dva stupínky výš.

Kotník Kvitovou po zápasové zátěži ještě bolí. "Ještě to cítím, ale je to lepší," řekla česká tenistka, která se chce nyní zaměřit na zlepšení kondice a odehrát hodně zápasů. "Když nevydržím kondičně, tak je to špatný. Budeme muset na tom hodně pracovat."

Kvitová se nyní těší na sérii turnajů ve Spojených státech amerických na tvrdém povrchu. "To je můj nejoblíbenější povrch. Doufám, že nastupuje moje sezona. Potřebuju hrát hodně zápasů, abych byla v pohodě aspoň na US Open," dodala tenistka, která ještě před odjezdem do USA bude hrát na antuce v Praze.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík