Hlavní obsah

Byla jsem lepší a mohla jsem vyhrát, litovala Vaidišová

Česká tenistka Nicole Vaidišová prohrála v prvním kole Wimbledonu s Paraguaykou Rossanou De Los Ríosovou po třísetové bitvě, přesto se domnívala, že byla v utkání lepší. Bývalá světová sedmička počítá s tím, že jí bude ještě nějakou dobu trvat, než se jí začne opět dařit.

Článek

Proč to nejde? "Taky bych ráda věděla. Byla jsem dneska lepší, mohla jsem vyhrát, nestalo se," řekla. "Je to prostě sport. Nebudu sedět doma a brečet na tím. Jsou horší věci."

"Byl to jeden z těch zápasů, které jsem opravdu mohla vyhrát," prohlásila dvacetiletá tenistka, která se loni dostala ve Wimbledonu do čtvrtfinále. "Rozhodlo pár míčů. Po druhém setu jsem si myslela, že se to otočí, pak jsem měla i trochu smůlu. Bohužel, nedopadlo to."

Vaidišová kvůli špatným výsledkům na začátku sezóny klesla ve světovém žebříčku na nynější 67. příčku a hrála neúspěšně kvalifikace na turnajích v Eastbourne a v Římě. Po Wimbledonu se propadne ještě dále. "Jsem realista a jsem na to připravená," řekla tenistka, která v únoru začala opět trénovat s nevlastním otcem Alešem Kodatem.

Dostat se zpátky bude chvíli trvat

"Co jsme s Alešem začali, říkala jsem od začátku, že si nemyslím, že do měsíce do dvou budu zpátky. Bude to trvat nějakou dobu, počítala jsem s tím a jsem na to připravená," zdůraznila. "Pořád dělám tenis stejně. Stejné množství času trávím na kurtech, v posilovně, běhám. To je pořád stejné."

Připustila, že už není možné přistupovat k tenisu, jako když začínala. "Člověk už se nemůže vrátit ke stavu, kdy začínal. V šestnácti letech hrál s čistou hlavou, nepřemýšlel o tom, mlátil do toho s nadšením zleva zprava. Člověk se musí dostat do další fáze, kdy má zkušenosti a čerpá z nich," řekla.

Teď si ale užije volna. "Ještě hraju ve Wimbledonu čtyřhru a pak si dám pár dní volna. Určitě jsou časy, kdy je potřeba vypnout a být od toho pryč," řekla. "Pak se těším na turnaje v Americe a především na US Open."

Reklama