Hlavní obsah

Berdychovi se hrálo dobře na novém wimbledonském kurtu číslo dvě

LONDÝN

Český tenista Tomáš Berdych byl spokojený nejen s úterní jasnou výhrou nad Britem Alexem Bogdanovicem v prvním kole dvouhry ve Wimbledonu, ale také s atmosférou na místním novém kurtu číslo dvě. Dvorec nahradil starou "dvojku" známou v minulosti jako pohřebiště favoritů. Na novém kurtu se ale v Berdychově případě tradice neopakovala.

Článek

"Moderních hřbitovů moc nebývá," řekl český tenista s úsměvem. "Je to nádherný kurt. Areál něco takového potřeboval," dodal.

"Bylo to od začátku do konce dobrý utkání. Chtěl jsem předvést svoji hru a co nejlepší výkon a dnes se mi to podařilo na jedničku," vrátil se k zápasu. "Dnes to šlo ráz na ráz. První zápasy na turnajích bývají nervózní, ale teď to bylo dobrý. Teď jen pokračovat a navázat na to."

Ve druhém kole ho čeká Francouz Paul-Henri Mathieu. "Myslím, že jsem s ním ještě nehrál. Úplnej 'travař' to není, je spíš na antuku. Troufám si říci, že jsem určitě větší 'travař' než on. Budu se snažit zůstat u stejný hry jako dnes, dobře servírovat, snažit se o agresivní hru a tlak," plánoval Berdych.

Nejvýše postavený český tenista současnosti si myslí, že mu wimbledonská tráva vyhovuje i proto, že se tu povrch postupem let mění a ztrácí na rychlosti. "Tráva je pomalejší a odskoky jsou vyšší, než to bývalo. Balon tolik nesjíždí, protože tráva je hustší," řekl Berdych, který je 20. ve světovém žebříčku a ve Wimbledonu je také 20. nasazený. Mathieu je na 32. příčce.

Berdych loni ve Wimbledonu vypadl ve 3. kole, v roce 2007 se probojoval do čtvrtfinále.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články