Hlavní obsah

Hradecká: Zápas s Ivanovičovou byl "superzkušenost"

Česká tenistka Lucie Hradecká byla smutná z úterní těsné prohry s favorizovanou Srbkou Anou Ivanovičovou a dvou neproměněných mečbolů, ale zápas prvního kola Wimbledonu označila za "superzkušenost". Bývalá světová jednička Ivanovičová, turnajová třináctka, nakonec po více než dvouhodinové bitvě vyhrála 5:7, 6:2 a 8:6.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Hradecká během zápasu proti Aně Ivanovičové v prvním kole Wimbledonu

Článek

"Když jsem přišla do šatny, první reakce byla, že jsem byla smutná," řekla po zápase čtyřiadvacetiletá Hradecká. "Ale přece jen to byl dobrej zápas. Ukázal, že i s hráčkami kolem desáté příčky se dá nejen hrát, ale dá se je i porazit. Dnes bohužel chyběl jeden míček, ale určitě to je superzkušenost."

Hradecká konstatovala, že první mečbol zahrála příliš opatrně, druhý Srbka odvrátila dobrým podáním. "Nemám si co vyčítat," uvedla česká tenistka. Ještě více litovala pokaženého míče ve druhém prohraném setu, kterým neproměnila brejk a který podle ní set rozhodl. "Ve třetím setu jsem se trochu probudila, ale ona měla možná trochu víc štěstíčka."

I když zápas trval přes dvě hodiny, Hradecká se necítila příliš unavená. "Trochu mě zlobí stehno, ale kvůli tomu jsem neprohrála," řekla 58. hráčka světového žebříčku.

Byla také nespokojená s několika výroky čárových rozhodčích. "Bylo tam několik sporných balonů, ale na druhou stranu jsou rozhodčí jen lidi a pískají, jak to vidí," pokrčila rameny.

Reklama