Hlavní obsah

Murray se čertí, krajané vypadli a nechávají tlak pouze na něm

Ondřej CupalSport.cz

Jako by toho nebylo dost. Všichni britští tenisoví fanoušci prosebně shlížejí na Andyho Murrayho, který má po dlouhých 73 letech vybojovat pro domácího hráče titul ze slavného Wimbledonu. A jeho krajané mu příliš nepomáhají. S Murraym totiž do druhého kola postoupila pouze Elena Balatachová.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Britský tenista Andy Murray během prvního kola Wimbledonu

Článek

Na začátku nejslavnějšího turnaje startovalo jedenáct domácích tenistek a tenistů. Přestože od začátku bylo jasné, že největší pozornost bude upřena na světovou trojku Murrayho, ostatní Britové měli upoutat pozornost diváků v době, kdy mladý Skot nehraje. Jenomže s Murraym postoupila do druhého kola pouze Balatachová, která vyřadila Ukrajinku Bondarenkovou.

Během dvou dnů postupně vypadli Ward, Evans, Goodal, Stoopová, Keothavongová, Robsonová a Southová. O´Brienová prohrála s Ivetou Benešovou a Bogdanovice vyřadil Tomáš Berdych.

Je to neakceptovatelné, zlobil se Murray

Na Murrayho ramena tak padl již po prvních dvou hracích dnech další těžký kámen. A Skot se proto na své krajany zlobí. „Je to zklamání. Měli bychom mít větší úspěchy. Tohle je neakceptovatelné. Přitom jsem některé zápasy viděl a někteří (Britové) hráli dobře,“ kroutil hlavou Murray.

„Jenže nehrají na takové úrovni jako většina tenistů. Nehrají s tak vysoko postavenými tenisty na žebříčku příliš často. Takže když přijdou důležité momenty, nedaří se jim,“ hledal pro The Sun důvody neúspěchů.

„Přesto se snažím soustředit se na svou práci a neohlížet se na ostatní hráče,“ řekl nakonec Murray, který proklouzl do druhého kola turnaje po vítězství nad Američanem Robertem Kendrickem po setech 7:5, 6:7, 6:3 a 6:4.

Murrayho dalším soupeřem bude Gulbis

Přestože je Kendrick za Skotem o celých 73 míst, pro Murrayho byl nepříjemným soupeřem. Zápas se mu podařilo zdramatizovat po druhém setu, v němž vyrovnal po vítězném tie-breaku stav na 1:1. Murray přesto dovedl zápas do vítězného konce.

„Byl to těžký zápas a mně se ho podařilo zvládnout,“ vyprávěl dvaadvacetiletý Murray, jenž myslí pouze na svůj další duel. „Nezabývám se tím, zda se dostanu do finále. Teď se musím připravit na další zápas,“ dodal.

V tom vyzve Lotyše Ernestse Gulbise. „Mám před sebou velmi těžkého soupeře. Gulbis mě dokázal v několika předchozích zápasech rozhodit. Je to pořádný „ranař“,“ řekl o svém soupeři rodák z Dunblane. Murray sehrál s Gulbisem dva duely, oba v loňském roce a oba vyhrál. Na travnatém povrchu, na kterém se nejslavnější turnaj okruhu hraje, se střetli v Queen´s Clubu a Brit zvítězil 2:1 na sety. Třetí vzájemný zápas se odehraje v Londýně ve čtvrtek od 13 hodin.

Reklama