Hlavní obsah

Ve Wimbledonu se kvůli sázkám vyšetřuje zápas prvního kola

LONDÝN

Mezinárodní tenisová federace (ITF) dostala podnět k vyšetřování úterních podezřelých sázek na utkání prvního kola mužské dvouhry ve Wimbledonu, na které upozornilo několik sázkových kanceláří. Uvedly to dnes britské listy, podle nichž kanceláře přestaly přijímat sázky na utkání 26. nasazeného Rakušana Jürgena Melzera s Američanem Waynem Odesnikem.

Článek

Odesnik, který je 109. hráčem světového žebříčku, podle očekávání prohrál ve třech setech. Nicméně kancelář Paddy Power přestala na zápas přijímat sázky, protože na tento výsledek vsadila v jejích odbočkách v Londýně řada lidí tisíce liber v hotovosti.

Betfair zase uvedl, že z 255 000 liber vsazených na přesný výsledek jen 1000 liber nebylo na třísetovou Odesnikovu prohru. Mluvčí Betfair Mark Davies uvedl, že celkem bylo na zápas vsazeno asi 600 000 liber (asi 18 miliónů korun), tedy zhruba šestkrát víc než na jiné zápasy prvního kola.

Podle listu The Guardian sázkové kanceláře upozornily skupinu, kterou v boji proti sázkovým podvodům ustavila Mezinárodní tenisová federace a pořadatelé mužských a ženských turnajů.

Betfair kauzu nevidí jako korupci

Mark Davies potvrdil, že Betfair případ nahlásil, ale kauzu nevidí jako korupci kvůli tomu, že televizní komentátor se zmínil ve vysílání, že Odesnik je zraněný. "Pochybuji, že šlo o něco nekalého. Ale kvůli transparentnosti jsme oznámili případ vyšetřovací skupině," řekl Davies. "Je na nich, aby rozhodli. Ale řekl bych, že nešlo o korupci."

Třiadvacetiletý Američan popřel jakékoli podezření a uvedl, že se ho nikdo nesnažil ovlivnit. Potvrdil ale zprávy, že byl před zápasem lehce zraněný. Podle britských listů byl viděn večer před utkáním v hospodě na nedalekém Earl's Courtu, novinářům ale tvrdil, že byl jen na večeři.

Před zahájením turnaje deník The Independent napsal, že asi deset tenistů účastnících se Wimbledonu je pod zvýšeným dohledem kvůli podezření z možného ovlivňování zápasů. Jsou mezi nimi údajně Rusové, Italové, Argentinci a Španělé, včetně tenistů z první padesátky světového žebříčku.

Reklama