Hlavní obsah

Martinu Navrátilovou žaluje její bývalá partnerka

LONDÝN

Martinu Navrátilovou žaluje její bývalá životní partnerka. Toni Laytonová, která žila se slavnou tenistkou osm let, podala na českou rodačku žalobu kvůli "duševní, psychické a fyzické újmě" a nárokuje si polovinu společného majetku. Mluvčí Navrátilové se sice k žalobě odmítl vyjádřit, ale naznačil, že daná věc ani "nestojí za odpověď". Píše o tom dnes britský deník Daily Mail.

Článek

Podle žaloby, podané u floridského soudu, odmítá devítinásobná wimbledonská vítězka navrátit část mnohamilionového majetku registrovaného na Laytonovou. Tento majetek zahrnuje i jeden starší model Mercedes Benz, tři terénní automobily, motorový člun, dva skútry a dvě terénní vozítka. Dále prý Navrátilová odmítá vrátit dary v podobě šperků, keramiky, domácích mazlíčků, a dokonce i dvou brokovnic a jednoho revolveru.

Dvojice byla oddána při neoficiálním svatebním obřadu. Podle obžaloby se obě partnerky dohodly na tom, že si budou dělit napolovic veškerý majetek, který kterákoli z nich nabude během společného soužití.

"Můj život se zhroutil ze dne na den bez jakéhokoli varování. Byla jsem vyhozena na ulici a zbylo mi jen oblečení, které jsem měla na sobě," zdůvodnila Laytonová svoji žalobu. "Teď je ze mě troska. Z těch společných osmi let nezbylo vůbec nic. Mívám noční můry. Myslím, že je to něco, z čeho se nikdy pořádně nedostanu. ... Teď chci jen spravedlnost za všechny ty ztracené a promarněné roky," dodala Laytonová.

Mluvčí slavné tenistky se k žalobě odmítl vyjádřit, protože jde o soukromou záležitost. Nicméně dodal: "Nesouhlasíme s jejími požadavky a nevěříme tomu, že by si vůbec zasloužily odpověď."

Soukromý život Navrátilové se tedy zřejmě bude opět probírat v soudní síni. Žaloba Laytonové se téměř shoduje s žalobou Judy Nelsonové, s kterou se tenistka rozešla v roce 1991 po více než sedmi letech. Nelsonová, jež kvůli Navrátilové opustila manžela a rodinu, se soudila o 7,5 milionů dolarů (téměř 140 milionů korun). Soud jí nakonec přiřkl polovinu.

Reklama