Hlavní obsah

Murray musí ve Wimbledonu něco dokázat, aby změnil jméno pahorku

LONDÝN

Británie šílí kvůli Andymu Murrayovi a doufá, že konečně vyhraje jako první domácí hráč po 73 letech Wimbledon. Jedna věc ale zůstává letos v areálu All England Clubu při starém - zdejší kopec, na kterém fanoušci sledují velkoplošnou obrazovku, fanoušci stále nazývají po jeho předchůdci Henmanův pahorek.

Foto: Toby Melville, Reuters

Diváci se dívají na průběh Wimbledonu na Henmanově pahorku.

Článek

Do Tima Henmana vkládali Britové dlouho naděje, že naváže na Freda Perryho a triumfuje ve Wimbledonu. I proto si diváci, kteří se nedostali do hlediště kurtů, pojmenovali kopec před obrazovkou jeho jménem. Hlasitě tam fandili, jenomže bývalý čtvrtý hráč světa se dokázal na londýnské trávě probít do semifinále "jen" čtyřikrát.

Před letošním ročníkem Wimbledonu se říkalo, že místo Henmanova pahorku se stejnému místu bude říkat Murrayova hora. Opak je ale pravdou, konzervativní britské publikum se drží starého názvu.

"Murray toho ještě tolik nedokázal, aby se jméno měnilo. Musí se stát šampiónem, protože Henman toho pro britský tenis udělal moc," řekla jedna z divaček Ursula Rowntreeová. Hilary Vincentová, která si užívala večerní zápas u piknikového stolku, s ní souhlasila. "Pořád tomu říkáme Henmanův pahorek, protože na změnu je příliš brzy," uvedla.

Dokonce i Andrew Graham, skotský rodák stejně jako Murray, konstatoval, že se místo ještě nepřejmenovalo. "Ale až Andy letos Wimbledon vyhraje, dojde ke změně," věřil v triumf Murraye.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori