Hlavní obsah

Štěpánek ve Wimbledonu relaxuje v domě s černým kocourem

LONDÝN

Český tenista Radek Štěpánek po namáhavých utkáních ve Wimbledonu relaxuje v pronajatém domě s černým kocourem nedaleko areálu All England Clubu a po večerech se dívá na Kmotra. Po namáhavém utkání s Italem Potitem Staracem ve čtvrtek také řekl, že po sezóně asi půjde na operaci očí, aby se zbavil krátkozrakosti.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Český tenista Radek Štěpánek během 2. kola Wimbledonu proti Potito Staracemu z Itálie.

Článek

"Budu muset na operaci, už mě to nemine. Každej zápas, kterej takhle hraju, mě ničí," řekl Štěpánek, který má na každém oku několik dioptrií a v žertu se označil za "českého Stevieho Wondera".

"Čočky mi nevadí, za ta léta mám všechno vychytaný. Ale už to nechci, musím do toho jít, asi na konci sezóny, i když mám strach," dodal s tím, že s brýlemi - jako třeba Martina Navrátilová - hrát nemůže. "Zkoušel jsem to, ale vždy mě za půl hodiny bolela hlava."

Štěpánek pětisetový vítězný zápas se Staracem dohrával za soumraku. "Nevadilo mi ani šero, ale spíš, jak bylo slunce nízko. Nebylo to příjemný," uvedl třicetiletý tenista.

Štěpánek má rád atmosféru kolem Wimbledonu

Zdůraznil, že má moc rád atmosféru ve Wimbledonu. "Jsou to tradice, historie, že se hraje v bílým. Fanoušci tu stanují, aby se sem mohli dostat. To nikde jinde není. Dohromady to tu mám strašně rád a mám k tomu velkej respekt," řekl Štěpánek, který si se svým týmem již třetí rok pronajímá dům nedaleko kurtů u Wimbledon Village.

"Je tam božský klid. Je to poslední dům v ulici, která dál nevede, okolo jsou jen stromy. Člověk je sto metrů od hlavní silnice a vůbec o tom neví," řekl Štěpánek, který má i tenisové sousedy. "O dva tři baráky dál je Lleyton Hewitt, naproti je Ai Sugijamaová."

Štěpánek připouští, že to stojí dost peněz. "Ale když tu je člověk čtrnáct dní a měl by platit dva tři pokoje v hotelu, tak finančně to je jedno," řekl. "A dům má velkou zahradu. Lavička tam je, kde se dá večer sednout. A je tam černej kocour, kterej chodí na návštěvu," dodal tenista, který nemá problém s pověrami o černých kočkách, které přejdou přes cestu.

Relax? Spánek, běh, snídaně...

Na dvorce chodí Štěpánek někdy pěšky. "Rád se projdu, je to pár minut pěšky. Ale dnes jedu autem," řekl se smíchem ve čtvrtek pozdě večer po utkání se Staracem.

A jak relaxuje v den volna mezi zápasy? Dlouho spí, ráno si jde zaběhat a v klidu posnídá. "Kolem poledne si jdu zatrénovat, pak si dám masáž, protažení, ještě se proběhnu, oběd a odcházím odpočívat domů. Ležím, snažím se být co nejvíc v poloze ležícího střelce," popsal odpočinkový den. "Odpoledne se jdu ještě projít, večer filmy. Vzali jsme si trilogii Kmotra, musíme to ještě dokoukat." Komedie si ale s sebou do Londýna nezabalil. "Komedie to je, když Kmotra pak rozebíráme," dodal se smíchem.

Rád si odpočinkový den zpestří snídaní v místní pekárně ve Wimbledon Village. "Uděláme si to hezký," řekl Štěpánek, jehož snídaně se však obejde bez kávy. "Kafe jsem v životě nepil. Čajíček, bagetku, croissant. Ale před zápasem vločky."

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová