Hlavní obsah

Štěpánek ve Wimbledonu musel bojovat s Ferrerem i se zraněním

LONDÝN

Český tenista Radek Štěpánek při dramatické výhře ve třetím kole Wimbledonu v sobotu musel bojovat nejen se svým soupeřem Davidem Ferrerem ze Španělska, ale také se zraněním kolena. Na konci prvního setu ho musel ošetřovat lékař a Štěpánek si nebyl jist, že utkání dokončí.

Foto: Anja Niedringhaus, ČTK/AP

Český tenista Radek Štěpánek na Wimbledonu v zápase proti Španělu Ferrerovi

Článek

"Stalo se mi to samý jako při Davisově poháru s (Švýcarem Stanislasem) Wawrinkou a potom letos při turnaji v Madridu," řekl po utkání Štěpánek. "V sobotu jsem myslel tak 80 na 20, že to nedohraju."

Zatímco při Davis Cupu Štěpánek v utkání pokračoval, v Madridu musel vzdát. "Takže jsem nevěděl, na kterou stranu se to přikloní. Koleno mi zatejpovali a stáhli. První tři čtyři gemy jsem se nemohl pořádně hýbat, bolelo to, snažil jsem se to nějak přežít. Věděl jsem, že když to nepřejde, tak odcházím z kurtu."

Štěpánek nakonec pokračoval, ale musel zjednodušit taktiku. "Věděl jsem, že se do velkých výměn nemohu pustit. Musel jsem hrát co nejjednodušeji, na risk," prohlásil. "V pátém setu jsem výborně servíroval. V pátém setu jde už o psychiku. Poslední dva míče jsem vytáhl skoro takový zázraky. Jsem rád, že to takhle dopadlo," řekl.

Je optimistou 

Otázka je, co udělá koleno teď po zápase. "Po Davis Cupu jsem se nemohl čtyři dny na nohu postavit," připomněl třicetiletý Štěpánek. "Buď se teď nehnu vůbec, nebo to...nějak půjde. Ale tohleto je Wimbledon a já tu nechám duši. Jsem optimista," prohlásil třiadvacátý nasazený hráč.

Na pomoc si také zavolal známého odborníka Pavla Koláře. "Požádal jsem Pavla Koláře, jestli by za mnou nemohl ještě v sobotu přijet, po zápase jsem mu volal. Uvidíme," řekl. Kdyby on i Tomáš Berdych v osmifinále vyhráli, čekal by je vzájemný souboj. Ale Štěpánek na případné české čtvrtfinále nemyslí. "Dívám se jen na příští zápas," řekl.

V osmifinále ho čeká Australan Lleyton Hewitt. Vítěz Wimbledonu z roku 2002 tu letos podle Štěpánka hraje velký tenis. Ocenil u něj především prohozy, returny a celkově zkušenosti.

Vyjádřil také naději, že jeho problémy s kolenem nebudou chronické. "Musím se po turnaji hodně zamyslet. Za poslední měsíc a půl se tělo ozývá čím dál víc. Budu muset přemýšlet, co s tím," dodal Štěpánek, který před Wimbledonem dva týdny nehrál kvůli podvrtnutému kotníku.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články