Hlavní obsah

Ve Wimbledonu se objevila chřipka, turnaj pokračuje

BRATISLAVA

Na tenisovém turnaji ve Wimbledonu se několik členů personálu nakazilo chřipkovým onemocněním, ale slavný londýnský grandslam bude normálně pokračovat. V pondělí to oznámil předseda pořádajícího All England Clubu Ian Ritchie. Podle televize Joj měli ve Wimbledonu slovenští tenisté Filip Polášek a Michal Mertiňák pozitivní testy na prasečí chřipku.

Článek

Ritchie uvedl, že "malý počet členů personálu" ohlásil chřipkové onemocnění a zaměstnanci byli požádáni, aby zůstali doma. Vedení turnaje konzultovalo situaci s britskými zdravotnickými úřady, podle nichž četnost výskytu chřipky na turnaji odpovídá Londýnu jako celku.

"Lidem spojeným s turnajem - hráčům, novinářům, personálu nebo divákům - tedy nehrozí zvýšené riziko. Proto pokračujeme v turnaji za normálních okolností," uvádí se v Ritchieho prohlášení, které se však nezmiňuje o tom, zda šlo o takzvanou prasečí chřipku.

Británie patří k zemím s největším výskytem prasečí chřipky v Evropě. Je zde registrováno přes 4000 případů a dva lidé na ni již zemřeli. Během turnaje ve Wimbledonu pracuje v areálu na 7500 lidí.

Podle slovenské televize Joj se Polášek a Mertiňák nakazili prasečí chřipkou a jsou v Londýně v izolaci. Sami tenisté to popřeli. Podle Mertiňáka v karanténě nejsou a dnes hodlají odjet domů.

Mertiňák v sobotu kvůli zvýšené teplotě nenastoupil k utkání druhého kola smíšené čtyřhry, v níž hrál s Italkou Marou Santangelovou. Horečku měl i Polášek, který s ním v hotelu bydlí ve stejném pokoji.

Reklama