Hlavní obsah

Berdych: Roddick si vítězství zasloužil

LONDÝN

Český tenista Tomáš Berdych uznal, že jeho přemožitel v osmifinále Wimbledonu Američan Andy Roddick si vítězství zasloužil, protože sehrál bezchybný zápas. Nyní si Berdych chce odnést dobru formu z Wimbledonu do utkání Davisova poháru s Argentinou. "Roddick hrál opravdu bezchybný zápas a zasloužil si vyhrát. Dlouho jsem ho neviděl takhle hrát, ať to bylo s kýmkoli," řekl Berdych.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Tenista Tomáš Berdych

Článek

"Nedal mi jedinou šanci, dokázal mě dostat pod velký tlak a nedal mi žádný míč zadarmo," shrnul dvacátý nasazený hráč, který podlehl Roddickovi 6:7, 4:6 a 3:6. Ocenil zejména soupeřovo podání. "Má strašně agresivní a razantní servis, i druhý. Hlavně druhé podání mi dělalo velký potíže. Bylo dlouhý, roztočený," prohlásil Berdych.

Přesto si myslí, že o vývoji utkání možná rozhodl jeden míček v tie-breaku prvního setu. "V tie-breaku jsem začal nešťastně dvojchybou. To byl jediný balón, který mu v tie-breaku stačil k vítězství. První set byl o jednom balónu, tu dvojchybu mohl udělat klidně on, mohl jsem já vyhrát 7:6 a celý se to mohlo odvíjet jinak. On se vezl na vlně a šlo mu to," dodal.

Celkově je Berdych se svým výkonem ve Wimbledonu spokojen. "Z herní stránky určitě spokojenost. Teď mě čeká Davisův pohár v Ostravě. Jde o to hodit tenhle zápas za hlavu, pořádně si odpočinout, a přenést tu formu odsud do Ostravy," dodal čtvrtfinalista Wimbledonu z roku 2007.

Variantu, že Radek Štěpánek, kterého trápí zdravotní potíže, hrát nebude, si moc nepřipouští. "Ale bude to náročný utkání, i když tam Radek bude. Záleží na tom, jestli Del Potro přijede, jestli bude hrát, to se všechno uvidí. Doufám, že nějak uděláme tři body a vyhrajeme," uvedla nynější česká tenisová jednička.

Reklama