Hlavní obsah

Tenisté USA a Chorvatska mohou v DC spoléhat na nejlepší hráče

ZÁHŘEB/NEW YORK

V nejsilnějších možných sestavách by měli nastoupit tenisté Chorvatska a USA příští týden ke vzájemnému duelu ve čtvrtfinále Davisova poháru.

Foto: Interner

Chorvatský tenista Ivo Karlovič

Článek

Chorvatský kapitán Goran Prpič povolal do dvouher Iva Karloviče a Marina Čiliče, které doplňují Roko Karanušič a Lovro Zovko. Americký lodivod Patrick McEnroe zase může již podvanácté z posledních 13 zápasů počítat s elitním kvartetem, které tvoří světová šestka Andy Roddick, dvanáctka James Blake a nejlepší deblový pár světa uplynulých šesti let Bob Bryan a Mike Bryan.

Karlovič s Čiličem jsou momentálně nejlepšími chorvatskými hráči. Navazují na dvojici Ivan Ljubičič, Mario Ančič, kteří pro Chorvatsko získali "salátovou mísu" v roce 2005. Ljubičič už reprezentační kariéru ukončil a Ančiče trápí nemoc. "Ani se mě neptejte, kdy se vrátím. Sám to nevím," řekl smutně Ančič.

Zápas se bude hrát 10. až 12. července na antuce v Poreči a Chorvaté se pokusí natáhnout vítěznou sérii s USA. Američany porazili v obou předchozích zápasech, naposledy v roce 2005. "Jsme připraveni najít na Chorvaty recept a i v těžkých podmínkách na soupeřově půdě je poprvé překonat," doufal McEnroe.

Vítěz utkání může být v semifinále soupeřem českých tenistů, pokud svěřenci Jaroslava Navrátila porazí v Ostravě Argentinu.

Reklama