Hlavní obsah

Ve Wimbledonu se hraje semifinále, Britové věří v Murrayův postup

LONDÝN

Domácí hrdina Andy Murray a jeho americký jmenovec Andy Roddick se dnes utkají v semifinále Wimbledonu. V úvodním souboji o postup do finále londýnského grandslamu před nimi od 14:00 nastoupí na centrální dvorec pětinásobný vítěz tohoto turnaje Roger Federer proti německému tenistovi Tommymu Haasovi.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Britská naděje Wimbledonu Andy Murray

Článek

Dvaadvacetiletý Murray je dosud nejlépe returnujícím hráčem turnaje, zatímco Roddick patří k nejlépe servírujícím tenistům. To dokládá i jeho 43 es ve čtvrtfinále proti Australanu Lleytonu Hewittovi.

Jednu z hlavních rolí tohoto duelu budou nejspíše hrát fanoušci a psychický tlak na oba hráče. Tedy především na domácího Murrayho, který se může stát prvním britským finalistou dvouhry mužů po Bunnym Austinovi, který to dokázal před 71 lety v roce 1938.

Federer si na grandslamu zopakuje duel s Haasem. Před měsícem málem s Němcem prohrál na pařížské antuce a ve Wimbledonu ho možná čeká ještě mnohem nebezpečnější soupeř. Haas se totiž na trávě prezentuje klasickou hrou servis-volej i chytrou hrou od základní čáry.

Reklama