Hlavní obsah

Serena Williamsová vtipkovala: Forhend mi odjel na dovolenou

PRAHA

Dvě hodiny a devětačtyřicet minut trval čtvrteční semifinálový zápas mezi americkou tenistkou Serenou Williamsovou a Ruskou Jelenou Dementěvovou. Nakonec se z postupu do finále radovala sedmadvacetiletá Williamsová. Po vítězství měla očividně velmi dobrou náladu a hýřila vtipem. "Forhend byl dnes na dovolené na Havaji," vtipkovala.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Sereně Williamsové se v semifinále Wimledonu proti Rusce Jeleně Dementěvové forhend nedařil.

Článek

"Za tuhle výhru určitě děkuji svému servisu," citovala agentura Reuters Serenu Williamsovou po vyhraném zápase. "Když jsem to v klíčových okamžicích potřebovala, tak jsem si podání udržela," pochvalovala si.

Naopak radost neměla ze svého forhendu. "Můj forhend se dnes moc neukázal," posteskla si. "Myslím, že odjel na Havaj. Je ale samozřejmě dobré, když vyhrajete i s jedním úderem na dovolené," hýřila vtipem Williamsová. "Je to určitě jedno z mých nejdramatičtějších vítězství," dodala šťastná Američanka.

Servis soupeřky pochválila i Jelena Dementěvová a dodala: "Občas jsem nevěděla, jestli na mě z druhé strany podává Serena nebo Andy Roddick." Výkon ruské tenistky ocenila také sama Serena. "Jelena hrála skvěle a divákům jsme společně nabídly úchvatné představení. Myslím, že odehrála jeden ze svých nejlepších zápasů. Nepamatuji se, že by kdy takhle dobře podávala. Musela jsem hodně makat," přiznala světová dvojka.

Serena Williamsová si tak popáté v kariéře zahraje wimbledonské finále a počtvrté v něm nastoupí proti své starší sestře Venus, která vyřadila světovou jedničku Dinaru Safinovou z Ruska. V letech 2002 a 2003 zvítězila Serena, v roce 2008 vyhrála Venus. Která ze sester se bude radovat letos, bude jasné v sobotu odpoledne.

Reklama