Hlavní obsah

Tenista Dlouhý nedohrál kvůli kolenu Wimbledon, DC ohrožen není

PRAHA

Nejen Radek Štěpánek spěchal z Wimbledonu do ordinace fyzioterapeuta Pavla Koláře. Do motolské nemocnice zamířil i deblista Lukáš Dlouhý, který kvůli bolavému kolenu raději odstoupil ze čtvrtfinále smíšené čtyřhry, které měl hrát společně s Ivetou Benešovou. Jeho start v Davisově poháru ale není ohrožen.

Článek

"Bylo to moje zranění, ale mělo by to být v pořádku," řekl v pátek Dlouhý ČTK na otázku, kvůli komu český pár nenastoupil do boje o semifinále mixu, protože z výsledků to nebylo poznat. "Mám poraněný koleno, ale už jsem byl za docentem Kolářem," dodal tenista.

Podle všeho si letošní vítěz čtyřhry na Roland Garros s Indem Leanderem Paesem nohu jen přetížil. "Na trávě jsem hrál dále, než jsem zvyklý. Dám si pár dní volno a bude to dobrý. Určitě budu na Davis Cup stoprocentně připravený," věřil šestadvacetiletý rodák z Písku.

Dlouhý je druhým českým hráčem, který týden před čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině řešil zdravotní problémy. Ohrožena byla také účast singlisty Štěpánka, ale i on by mě být do zápasu, který se uskuteční od 10. do 12. července v ostravské ČEZ Areně, relativně v pořádku.

Reklama