Hlavní obsah

Tenisovými šampióny jsou poprvé Pospíšil a Skočdopolová

Tenisovými mistry republiky se stali Jaroslav Pospíšil a Zuzana Skočdopolová-Zálabská. Osmadvacetiletý hráč Precoloru Přerov potvrdil roli turnajové jedničky a ve finále na antuce v Ústí nad Orlicí porazil druhého nasazeného Tomáše Zíba 6:3 a 7:6. Třiadvacetiletá Skočdopolová, nasazená jako číslo tři, zdolala v souboji nečekaných finalistek Martinu Boreckou 6:4, 6:3.

Článek

Oba vítězové Rieter Cupu získali mistrovské tituly poprvé. Pospíšil při předchozí finálové účasti prohrál předloni s Lukášem Rosolem, Skočdopolová-Zálabská podlehla v roce 2005 Lucii Hradecké.

"Loni jsem tady pro nemoc chyběl a po prohraném finále v roce 2007 jsem slíbil, že se sem vrátím mistrovství vyhrát. Jsem nesmírně šťastný, že se mi to konečně podařilo," řekl Pospíšil po své sedmé účasti na šampionátu. "V utkání rozhodovaly maličkosti, v důležitých momentech jsem měl i potřebné štěstíčko. Ve druhém setu byl kritický stav 4:5, kdy jsem čelil třem brejkbolům."

O první domácí titul usiloval i Zíb. "Na závěr hráčské kariéry jsem chtěl mistrovství vyhrát, ale nepodařilo se. V klíčových momentech byl Jarda šťastnější, ale musím přiznat, že vyhrál zaslouženě," uvedl třiatřicetiletý bývalý daviscupový reprezentant, jenž v semifinále vyřadil Bohdana Ulihracha.

Skočdopolová stejně jako Pospíšil získala titul na sedmý pokus. "Jsem ráda, že se mi podařilo vyhrát, v předcházejících ročnících jsem nebyla od tohoto úspěchu daleko. V průběhu týdne jsem musela překonat virózu, a tak jsem spokojená i s tím, že se hrály jen dva sety. Koncovky obou byly hodně nervózní, v můj prospěch hrála zkušenost," řekla hráčka LTC Pardubice.

Reklama