Hlavní obsah

Sampras si nenechal ujít Federerův útok na grandslamový rekord

LONDÝN

Ve Wimbledonu se opět po letech tleskalo Petu Samprasovi. Legendární americký tenista se poprvé po sedmi letech vrátil do All England Clubu, kde získal rekordních sedm titulů ve dvouhře, aby byl přímým svědkem boje Rogera Federera o šestý triumf z londýnské trávy. Tím by švýcarský hráč vybojoval patnáctý grandslamový titul a překonal Samprasův rekord, o který se s ním dosud dělí.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Pete Sampras v čestné lóži během finále Wimbledonu.

Článek

Sedmatřicetiletý Američan vyhrál Wimbledon naposledy v roce 2000. O dva roky později hrál na turnaji naposledy, když nečekaně vypadl v druhém kole se Švýcarem Georgem Bastlem. Od té doby do proslulého areálu nezavítal. Výjimečnou příležitost si však nenechal ujít a na mužské finále Federera s Andym Roddickem dorazil i se svou manželkou herečkou Bridgette Wilsonovou.

Sampras se objevil na tribuně v elegantním šedém obleku trochu necitlivě pár minut poté, co hra na centrálním dvorci začala, za stavu 2:1 pro Roddicka. Diváci ho přivítali lehkým potleskem, když usedl do královské lóže kousek od dalších legend Björna Borga a Roda Lavera.

Předtím se v zákulisí přivítal s krajankou Serenou Williamsovou, které poblahopřál k sobotnímu třetímu wimbledonskému triumfu.

Reklama