Hlavní obsah

Tenisté trénovali i se Štěpánkem, jeho koleno zatím drží

Koleno Radka Štěpánka zatím drží. To je zřejmě nejdůležitější poznatek z pondělního prvního tréninku českých tenistů, kteří se už v Ostravě připravují na víkendový zápas čtvrtfinále Davisova poháru proti Argentině.

Článek

Jednadvacátý hráč žebříčku ATP vzal raketu do ruky poprvé od minulého pondělka, kdy si v souboji s Lleytonem Hewittem v osmifinále Wimbledonu obnovil problémy s kolenem.

"Byl jsem se lehce seznámit s kurtem asi na čtyřicet minut, zatím je to jakž takž. Mám ještě trochu strach. Ale čím více budu trénovat, tím to bude lepší a strach bude odcházet. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl novinářům Štěpánek po úvodním tréninku a následné regeneraci v útrobách ČEZ Arény.

Prvnímu zátěžovému testu vystavil poraněnou partii už v neděli, když si šel s týmem zahrát fotbal. Podle očitých svědků s pohybem neměl žádný problém. "Akorát že já jsem stál jen v bráně jako tvrdé y," zlehčoval situaci s úsměvem Štěpánek.

Zvyšování zátěže

Nyní plánuje postupné zvyšování zátěže. "Po pěti dnech, co jsem měl pauzu, do toho nepůjdu naplno jako v plném tréninku. Musí to být postupné," prohlásil tenista.

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil s ním o víkendu počítá minimálně do obou dvouher a možná i do sobotní čtyřhry. "To je zatím hodně daleko. Uvidíme, jak se bude Radek cítit, tyhle věci teď neřešíme," podotkl Navrátil.

"Zatím to vypadá dobře. Radek si zatrénoval, teď čekáme, až dorazí docent Kolář, jaké bude srovnání. Ale bolesti neměl. Naplno servíroval a při servisu ho předtím ta noha tahala," konstatoval Navrátil. V péči známého fyzioterapeuta bude česká dvojka po zbytek týdne.

Bez problémů trénoval také zbytek družstva. Až do konce tříhodinového bloku vydržel i Lukáš Dlouhý, který měl podobné potíže jako Štěpánek. "Povrch je položený možná ještě líp než posledně, protože na něm není tolik špatných odskoků," uvedl Navrátil.

V kompletním složení už je v Ostravě i Argentina. Finalista posledního ročníku Davisova poháru si otestoval kurt hned po českých tenistech.

Reklama