Hlavní obsah

Argentinci věří,že se vypořádají s povrchem i absencí Nalbandiana

Okolnosti nejsou argentinským tenistům před utkáním čtvrtfinále Davisova poháru v Ostravě příznivě nakloněny, ale tým nehrajícího kapitána Modesta Vázqueze věří, že se vypořádá jak s neúčastí Davida Nalbandiana, tak nevýhodami rychlého povrchu taraflex, který na něj česká strana přichystala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Argentinský tenista Juan Martin Del Potro

Článek

"Povrch je hodně rychlý, ale doufám, že se na zápas stihneme dobře připravit. Jsme odhodláni udělat maximum pro úspěch," řekl na úterní tiskové konferenci pátý hráč světa a argentinská jednička Juan Martin Del Potro.

Argentina v době turnajů na trávě nečekala s adaptací na nepříliš oblíbený povrch až do Ostravy. Sraz si dala v Paříži, kde před odletem na severní Moravu tři dny na taraflexu trénovala. "Ušetřilo nám to určitě nějaký čas. Tady je kurt o něco pomalejší, ale i tak je pořád hodně rychlý," prohlásil Del Potro.

S kurtem má jihoamerický výprava i jinou potíž. Vázquezovi vadí, že k dispozici nejsou v hale dvě plochy. "Pomohlo by nám, kdybychom na tomto povrchu mohli více trénovat a vyzkoušet si ve větší míře určité věci. Ale nic se nedá dělat. Jinak jsme s podmínkami a zázemím spokojeni, hala je pěkná," konstatoval nehrající kapitán.

O argentinské sestavě do pátečních dvouher se zatím spekuluje. Kdo se první den postaví do singlu vedle Del Potra? "Do utkání je ještě dost času. Věřím, že zvolíme nejlepší složení," řekl Vázquez stroze.

Podle některých indicií se zdá, že role dvojky by mohla připadnout Juanu Monakovi. "Dokud to nebudu mít potvrzené, nebude to jisté," uvedl Monaco, jemuž taraflex není zrovna po chuti. "Je to hodně rychlé," přiznal tenista, který prohrál všechny tři vzájemné zápasy proti Radku Štěpánkovi a Tomáši Berdychovi. "Páteční zápasy budou klíčové. Kdybych šanci dostal, udělám všechno, abychom uspěli. Berdycha jsem viděl ve Wimbledonu v prohraném zápasu s Roddickem, teď si na hotelu přehrajeme ještě daviscupový zápas Česka proti Francii," poznamenal Monaco.

Finalista posledního ročníku Davisova poháru je smířen s tím, že jako favorit za momentální situace do hry nevstoupí. "Hala, fanoušci i povrch nahrávají soupeři. Berdych na tomto povrchu dosáhl svých nejlepších výsledků, výborný je na něm i Štěpánek. Ale pořád je to sport a stát se může cokoliv," dodal Del Potro.

Reklama

Související témata: