Hlavní obsah

Čtvrtfinále Davis Cupu odstartuje Berdych, Štěpánek jen ve čtyřhře

PRAHA

Utkání čtvrtfinále Davis Cupu v pátek odstartuje duel české jedničky Tomáše Berdycha a argentinské dvojky Juana Monaca. Po nich se v Ostravě představí Juan Martín del Potro a Ivo Minář. Ten nahradil Radka Štěpánka, který zatím není stoprocentně fit a je prozatím zapsán jen do sobotní čtyřhry. Nominaci mohou trenéři ještě změnit.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Tenisté Tomáš Berdych (vlevo) a Juan Monaco z Argentiny při losování čtvrtfinále Davisova poháru

Článek

V sobotu by měl ve čtyřhře nastoupit vítěz French Open Lukáš Dlouhý s Radkem Štěpánkem, u kterého chce nehrající kapitán Jaroslav Navrátil šetřit jeho zraněné koleno. "Po ranním tréninku jsme se s docentem Pavlem Kolářem a Radkem dohodli, že zátěž ve třech zápasech by pro něj byla příliš velká," řekl Navrátil v rozhovoru pro Českou televizi.

"Riziko by bylo příliš velké. Udělám všechno pro to, abych mohl nastoupit alespoň do čtyřhry a uvidíme, jak se bude pak můj zdravotní stav vyvíjet," dodal Štěpánek. Čtvrtfinále završí nedělní dvouhry, do kterých jsou prozatím za českou stranu nominováni Tomáš Berdych pro zápas s Del Potrem a Ivo Minář pro duel s Monacem. Nicméně pokud by byl Štěpánek fit, je možné, že nastoupí i do dvouhry.

Argentinci nečekali nominaci Mináře

Poněkud zaskočený byl ze svého úvodního soupeře ve čtvrtfinále Juan Martín Del Potro. "Nečekali jsme, že bude nominovaný Ivo Minář. Ale je to velmi nebezpečný hráč a v domácím prostředí si na něj musíme dát pozor," upozornila jednička argentinského týmu, jenž přiznala, že pro něj i jeho kolegy v týmu je trochu obtížné zvykat si na místní taraflex.

Tenisté Ivo Minář (vlevo) a Juan Martin del Potro z Argentiny při losování čtvrtfinále Davisova pohárufoto: Právo/Petr Sznapka

"Jsou zvyklí hrát víc na antuce a snad to bude naše výhoda," pochvaloval si naopak ostravský povrch Minář, jenž dozvěděl o své nominaci ještě před losem. "Po dopoledním tréninku jsme měli poradu a rozhodlo se, že budu hrát já. Bude to určitě velmi těžké, Del Potro těží hlavně ze svého servisu. Doufám, že se mi podaří uhrát kýžený bod a postoupíme do semifinále," dodal.

Z týmu Argentiny se při losu nedostalo na José Acasusa. Do Ostravy přijeli jihoameričané bez svého hvězdného hráče Davida Nalbandiana, jenž se zotavuje z operace kyčle. "Za to můžeme být jen rádi, ale i Monaco bude nepříjemný hráč. Je to výborný antukář a skvěle se po kurtu pohybuje," řekla ke svému úvodnímu soupeři jednička českého týmu Tomáš Berdych.

Los čtvrtfinále Davisova poháru:
Pátek 10. července
15:00Berdych - Monaco, I. Minář - Del Potro.
Sobota 11. července
14:00Dlouhý, Štěpánek - Del Potro, Mayer.
Neděle 12. července
13:00Berdych - Del Potro, I. Minář - Monaco.

Reklama