Hlavní obsah

Daviscupový tým v Thajsku překvapilo bídné zázemí

BANGKOK/PRAHA

Několik nedostatků už stačili napočítat čeští tenisté v Bangkoku, kde se připravují na záchranu ve Světové skupině Davisova poháru. Od pátku budou hrát s domácím Thajskem v místní hale, která kapitánovi Cyrilu Sukovi připomíná letecký hangár nebo skladiště a místní zázemí je pro něj i celý tým pořádným rozčarováním.

Foto: Archiv

V Thajsku byl největší zájem o českou jedničku Jiřího Nováka.

Článek

Šatna s prosklenými dveřmi bez toalet, sprchy, sedaček i masážního stolu, děravé zábrany okolo kurtu a nedostatečné osvětlení nad ním, to je výčet několika problémů, které hráče zaskočily. "Vypadá to podivně a trochu nás to překvapilo. Nejsou zvyklí připravovat Davisův pohár na vysoké úrovni," konstatoval Suk.

Náprava se děje pomalu, protože komunikace s pořadateli není snadná. "Moc anglicky neumí," podotkl kapitán. Dvorec a hlediště jsou postaveny v obrovské hale, kterých je vedle sebe několik. "Na sportovní areál to nevypadá, jsou to velikánské plochy, jak hangár na letadla," přiblížil Suk.

Okolo kurtu při tréninku ještě chyběly reklamní panely. "A když míč nechytnete, tak proletí třicet metrů pryč," popsal Suk. Povrch je podle Suka natřený na dřevěných deskách. "Je relativně pomalejší a míč dobře skáče," prozradil kapitán. Na jedné základní čáře je ale vypouklina a osvětlení není podle hráčů dostačující. "Čekáme na zasvěceného člověka z ITF, aby to změřil a zjistil, co se s tím dá dělat," dodal Suk. Klimatizace také nefunguje na plný výkon a hráči se na kurtu více potí.

Novák zná recept

O českou výpravu, především pak o Jiřího Nováka, projevili po příletu zájem místní novináři. "Paradorn (Srichaphan) je v dobré formě, ale už jsem ho porazil a myslím, že vím, jak na něj," řekla česká jednička na adresu domácí jedničky.

Podle deníku Bangkok Post se Srichaphan na duel s Novákem těší. "Myslím, že s podporou publika jsem schopen ho zdolat," doufá thajský hrdina.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori