Hlavní obsah

Nechápu, proč nehrál Del Potro, divil se Štěpánek

OSTRAVA

Nejdřív kroutili hlavou nad argentinskou nominací a pak ze soupeřů udělali trhací kalendář. Počtvrté nastoupili čeští tenisté Tomáš Berdych společně s Radkem Štěpánkem k daviscupové čtyřhře a počtvrté vyhráli. V sobotu to proti dvojici José Acasuso, Leonard Mayer měli nejjednodušší. Ostatně už jejich nominace český pár notně překvapila.

Článek

Argentinský kapitán Tito Vazquez udivil, když na ostravský taraflex neposlal pátého hráče světa Juana Martina Del Potra, který si v pátek lehce poradil s Ivo Minářem. „Mám pocit, že je Juan trochu přehraný. Za poslední dobu byl ve spoustě čtvrtfinále a semifinále,“ prohlásil, Vazquez na adresu dvoumetrového tenisty, který naposled ve Wimbledonu vypadl ve 2. kole...

Argentinská taktika naprosto selhala a pár José Acasuso, Leonardo Mayer zcela vyhořel. „Jestli to tedy byla taktika nepostavit Del Potra, tak hodně špatná. Nechápu to.“ rýpl si Radek Štěpánek, který k zápasu nastoupil s náplastmi na zraněném koleně, jež mu celý týden dával dohromady docent Pavel Kolář. „Trochu to připomínalo Francouze, kteří taky do debla nepostavili rozjetého Tsongu a pak na to doplatili. Ale co, na nominaci se už zítra nikdo ptát nebude. Hlavní je, že jsem urvali bod,“ věděl Štěpánek.

Hrajte to přes Mayera!

I Berdycha nezvyklé složení argentinského páru překvapilo: „Asi se z té francouzské epizody kluci moc nepoučili.“ Kapitán Jaroslav Navrátil se chvíli divil, ale pak určil jednoduchou taktiku: „Hrajte to přes Mayera!“ Dvaadvacetiletý mladík byl nejslabším mužem na kurtu. „To jsme tušili a potvrdilo se to,“ řekl Navrátil a lebedil si, jak lehce se zrodil druhý český bod. „Měli jsme to naprosto pod kontrolou. Jen na začátku třetí sady kluci na chvíli vypadli z koncentrace. Ale pak to byla otočka a splachovačka,“ rozprávěl vesele český kapitán.

Před nedělními dvouhrami sice Češi vedou 2:1, ale hotovo zdaleka není. Del Potro se ukázal v pátek v úžasné formě. „Ale to je spíš moje výhoda. On bude favorit, on bude muset vyhrát. my máme dva pokusy,“ tvrdil Berdych.

Pokud by prohrál, zřejmě by pak na kurt k rozhodující dvouhře musel Štěpánek, ačkoli při deblu bylo několikrát patrné, že mu není do skoku. „Hlava i tělo moc chtějí, ale tělo přede mě klade velké vykřičníky,“ nemá před nedělí moc optimismu.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová