Hlavní obsah

Prague Open přišel kvůli zranění o nasazenou jedničku Cibulkovou

PRAHA

Tenisový turnaj ECM Prague Open začne v pondělí bez slovenské hvězdy Dominiky Cibulkové, která měla být nasazenou jedničkou. Dvanáctá hráčka světa a letošní semifinalistka Roland Garros se z turnaje dotovaného částkou 220 000 dolarů odhlásila kvůli zranění. Roli nejvýše nasazené hráčky bude plnit Italka Francesca Schiavoneová.

Foto: ČTK/AP

Dominika Cibulková na French Open

Článek

Cibulková zrušila svůj start na Štvanici v pátek před jednou hodinou, pár minut před limitem, do kterého je možné se oficiálně odhlásit. "Důvodem je zranění stehna," řekl ředitel turnaje Vladislav Šavrda. "Když se odhlásí jednička, tak je turnaj samozřejmě výrazně oslabený, ale s tím se nedá nic dělat," podotkl Šavrda.

Osmadvacátá hráčka světa Schiavoneová se fanouškům v české metropoli představí hned v pondělí v utkání dne. Její soupeřkou bude Izraelka Šahar Peerová, vítězka Prague Open z roku 2006.

Z kvalifikace nepostoupila žádná domácí hráčka, takže se v hlavní soutěži představí sedm českých tenistek. V prvním kole se mimo jiné Iveta Benešová střetne v českém souboji s nadějnou Karolínou Plíškovou a Nicole Vaidišovou čeká Ruska Alla Kudrjavcevová. Loňská semifinalistka Klára Zakopalová by po výhře nad Slovinkou Polonou Hercogovou hrála buď se Schiavoneovou, nebo s Peerovou.

Soupeřky českých hráček v 1. kole:
Zakopalová - Hercogová (Slovin.), Záhlavová-Strýcová - Kučová (SR), Kvitová - Lapuščenková (Rus.), Karolína Plíšková - Benešová, Hradecká - hráčka z kvalifikace, Kudrjavcevová (Rus.) - Vaidišová.
Pondělní program (začátky v 11:00):
ČEZ Koloseum: Baczinská (Švýc.) - Ivanovová (Rus.) - kvalifikace, Pironkovová (Bul.) - Bammerová (Rak.), Záhlavová-Strýcová (ČR) - Kučová (SR), nejdříve v 16:30: Schiavoneová (It.) - Peerová (Izr.).
ECM Court: Domachowská (Pol.) - Pervaková (Rus.), Martičová (Chorv.) - Daniiliduová (Řec.) - obě kvalifikace, nejdříve ve 14:00: Suárezová (Šp.) - Dulgheruová (Rum.), Brozdaová, Kiscczynská (Pol.) - Franková, Henkeová (ČR/Něm.), nejdříve v 18:00: Ivanovová, Lapušenkovová (Rus.) - Kvitová, Vaidišová (ČR).
Kurt č. 2: Tatišviliová (Gruz.) - Mladenovicová (Fr.) - kvalifikace, Barroisová, Vögeleová (Něm./Švýc.) - Klemenschitsová, Maleková (Rak./Něm.), Birnerová, Hrdinová (ČR) - Kondratěvová, Lefevreová (Rus./Fr.), Hlaváčková, Hradecká (ČR) - Krauthová, Nooniová (Arg./Švéd.).

Reklama